Správy

Na študentov Obchodnej akadémie v Lučenci čaká netradičný začiatok školského roka

Hoci sa prázdniny ešte iba začali, študenti Obchodnej akadémie v Lučenci, ktorá podáva žiadosť o grant na zahraničnú odbornú stáž už od roku 2009, sa na školu môžu tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Na študentov Obchodnej akadémie v Lučenci čaká netradičný začiatok školského roka
Zdroj: OA Lučenec

A nebolo tomu inak ani tento rok. Žiadosť o grant podaná vo februári 2017 bola schválená a žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa môžu tešiť na netradičný začiatok školského roka 2018/2019.

Prvý školský deň 2. septembra prvé dve skupiny stážistov vycestujú na svoju odbornú zahraničnú prax do Anglicka a Českej republiky. Nasledovať ich budú ďalšie dve skupiny žiakov, ktorí 9. septembra odletia na Maltu a do Chorvátska Budú sprevádzaní učiteľmi, ktorí budú dohliadať nielen na priebeh odbornej stáže, na ich bezpečnosť počas voľných chvíľ a víkendov, ale budú sa aj vzdelávať.

„Kolegovia z českej obchodne akadémie v Olomouci umožnia náčuv na hodinách odborných ekonomických predmetov a anglický partner zabezpečí vzdelávanie v oblasti inovatívnych vyučovacích metód. Odborná stáž potrvá celé tri týždne a žiaci budú zaradení v miestnych podnikoch a firmách, kde sa stretnú s administratívou či personalistikou danej spoločnosti,“ informovala Edita Galová.

Okrem iného si otestujú svoju flexibilitu a prispôsobivosť v cudzej krajine, osobnú zrelosť, samostatnosť a zodpovednosť. Prehĺbia si svoje osobné skúsenosti a spoznajú inú kultúru, mentalitu a tradície krajiny. No a žiaci na Malte a v Anglicku si, samozrejme, zdokonalia svoju angličtinu.

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM