Ľubomíra Karmanová Kultúra

Na Veľkú noc nielen kúpačka: Zažiť môžete aj parádny Veľkonočný festival

Remeselnícky jarmok, tvorivé dielne, aj vystúpenia folklórnych súborov. To všetko čaká návštevníkov jubilejného 10. ročníka podujatia Palócka Veľká noc.

Ilustračný obrázok k článku Na Veľkú noc nielen kúpačka: Zažiť môžete aj parádny Veľkonočný festival
Zdroj: TASR

Jubilejný 10. ročník tradičného veľkonočného podujatia Palócka Veľká noc sa bude konať v pondelok 6. apríla od 10.00 do 17.00 h. Ako informovala Viktória Tittonová, riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo, ktoré podujatie spoluorganizuje, pre nepriaznivé počasie došlo k zmene miesta konania tejto akcie. Aktuálny ročník tak namiesto fiľakovského hradu bude prebiehať v mestskom kultúrnom stredisku.

Organizátori pre návštevníkov pripravili vystúpenia folklórnych súborov, program pre deti, tradičný remeselnícky jarmok a tvorivé dielne. „V rámci nich sa záujemcovia môžu zapojiť do zdobenia veľkonočných kraslíc, pečenia mlynárskych koláčov a medovníkov, pletenia z pálky a budú mať možnosť ochutnať aj špeciality palóckej ľudovej kuchyne,“ uviedla riaditeľka.

Ako dodala, už tradične usporiadajú aj svätenie jedál a súťaž v recitácii veľkonočných riekaniek. Návštevníci Palóckej Veľkej noci si budú môcť prezrieť aj expozície na fiľakovskom hrade. Počas celého dňa budú v Bebekovej bašte sprístupnené stále expozície hradného múzea, ako aj dočasná medzinárodná fotografická výstava Hrad svetov VII.

Foto: ilustračné Zdroj: MsÚ Fiľakovo

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM