Ľubomíra Karmanová Krimi

Nad Filipom (19) a Romanom (31) spadla klietka: V hre je pervitín aj útok na policajta a nielen to....FOTO

Muži z neďalekého mesta toho majú, podľa polície, za ušami viac než dosť. Podľa mužov zákona, u nich našli pervitín, okrem toho pri úteku spravili niečo, čo im určite neprilepší.

Ilustračný obrázok k článku Nad Filipom (19) a Romanom (31) spadla klietka: V hre je pervitín aj útok na policajta a nielen to....FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej, vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici obvinil 19-ročného Filipa a 31-ročného Romana z Rimavskej Soboty z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Obaja v cele

Obvinený Filip, podľa hovorkyne, už po dlhšiu dobu na presne nezistených miestach prechovával za účelom ďalšieho predaja psychotropnú látku pervitín, ktorú si zabezpečil aj v utorok (20.10.) v množstve 5,04 gramu, čo zodpovedá 64 obvykle jednorazovým dávkam. „Drogu vyhodil počas zastavovania motorového vozidla Fiat Ulysse, príslušníkmi PPÚ KR PZ Banská Bystrica, v Rimavskej Sobote pri prejazde po ceste v časti Sobôtka,“ informovala hovorkyňa.

Ako dodala, obvinený Roman na presne nezistených miestach v Rimavskej Sobote, viackrát sprostredkoval osobe mladšej ako 18 rokov, presne nezistené množstvo pervitínu, čo potvrdili aj testy moču vykonané v zdravotníckom zariadení. „V utorok (20.10.) bola obidvom mužom obmedzená osobná sloboda a po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ uviedla Faltániová.

Útok na verejného činiteľa

V súvislosti s dokumentovaním tejto drogovej trestnej činnosti, podľa ďalších slov hovorkyne, vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa 31-ročného muža z Rimavskej Soboty.

„Obvinený ako vodič vozidla Fiat Ulysse, v mestskej časti Sobôtka na križovatke ciest 1/50 a 1/72 potom, čo zastavil v kolóne pred križovatkou a následne ako bol zablokovaný služobnými motorovými vozidlami príslušníkmi PPÚ a potom ako bol vyzvaný policajtom aby vypol motor, túto výzvu neuposlúchol a vozidlo namieril na zakročujúceho policajta PPÚ, pričom obvinený narazil aj do zadných dverí služobného motorového vozidla, ktoré poškodil,“ opisuje útok Faltániová.

Ani na opakované výzvy policajta, podľa Faltániovej, nereagoval a pokračoval v jazde na odbočovací pruh smerom na Lučenec. „K zraneniu zakročujúceho policajta nedošlo, ale spôsobil škodu na služobnom motorovom vozidle, ktorá ešte nebola vyčíslená. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ dodala Faltániová.

Toto všetko našli policajti pri domovej prehliadke
6
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM