Ľubomíra Karmanová Šport

Najlepší raffista, gúľačka, aj volista: Začiatok roka v Lučenci priniesol prvé úspechy, o čo išlo?

Kým si niektorí ešte užívali sviatky, iní už prekonávali svoje rekordy a súťažili. Na zaujímavom turnaji sa v centre Lučenca súťažilo hneď v druhý deň nového roka a z turnaja vzišli najlepší raffista, či gúľačka...

Ilustračný obrázok k článku Najlepší raffista, gúľačka, aj volista: Začiatok roka v Lučenci priniesol prvé úspechy, o čo išlo?
Zdroj: Dnes24.sk

Krytý bocciadrom pod Mestským úradom v Lučenci ožil športom už druhý deň tohto roku. 2.1.2016 tu odštartoval turnaj Mladé Talenty Boccie 2016. Talentovaní mladí boccisti súťažili v kategórií U12 a ku každému bol do dvojice pridelený dospelý hráč boccie. Kapitánčenia dvojice sa ujali mladší boccisti, ktorým však dospelí a ani diváci nemohli našepkávať a tak sa museli spoľahnúť len na vlastný športový inštinkt.

Po dlhom boji,nevyužitých mečboloch, a zvratoch sa nakoniec vo finálovom zápase šťastie priklonilo k Samkovi Markovičovi, ktorý sa tak stal víťazom celého turnaja. Bojovnosť všetkých mladých športovcov stála za povšimnutie a tak z turnaja vzišli aj ďalší ocenení:

**- Najväčší Šikovníček: Tomáš Kašiar

  • Najlepší Raffista: Hugo Bagó
  • Najlepšia Gúľačka: Emka Ostrihoňová
  • Najväčší Rozumníček: Maťka Grexová
  • Najlepší Volista: Mirko Dováľ
  • Víťaz Turnaja: Samko Markovič**

Tímovými hráčmi mladých boccistov boli ich skúsení starší kolegovia Daniel Obročník, Iveta Vilhanová, Peter Domok, Magdaléna Strehovská ml. Nadežda Nagyová a Ján Török.

Foto: J. Šnúrik

Lučenec má najlepšieho raffistu, gúľačku, či volistu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM