Jakub Forgács Správy

Najnovší REBRÍČEK je tu: Nemocnice z Banskobystrického kraja sú medzi TOP aj na chvoste

Nemocnice dostali vysvedčenie od Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). Ktoré sú medzi najlepšími a ktoré takmer na chvoste?

Ilustračný obrázok k článku Najnovší REBRÍČEK je tu: Nemocnice z Banskobystrického kraja sú medzi TOP aj na chvoste
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Najlepšími nemocnicami tohto roka sa rovnako ako vlani stali v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici a v kategórii všeobecných nemocníc Nemocnica Agel Košice-Šaca. Vyplýva to zo siedmeho ročníka hodnotenia zdravotníckych zariadení Nemocnica roka, o ktorom vo štvrtok informoval Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO).

Štvornásobný triumf

Banskobystrická nemocnica obhájila titul vo svojej kategórii po štvrtý raz. „Znamená to pre nás veľmi veľa a v týchto dňoch asi ešte viac,“ uviedla riaditeľka Miriam Lapuníková.

V kategórii všeobecných nemocníc po prvej Nemocnici Agel Košice-Šaca obsadila druhú pozíciu Ľubovnianska nemocnica. Nováčikom medzi tromi najúspešnejšími všeobecnými nemocnicami je Nemocnica Agel Komárno. Na treťom mieste vystriedala spišskonovoveskú nemocnicu zo siete nemocníc Svet zdravia.

Ako sa v rebríčku darilo všeobecným nemocniciam z Banskobystrického kraja, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM