Michaela Mozolányová Rôzne

Námestie ovládne jarmočná atmosféra: Hurky, klobásky a špecialitky + KOMPLETNÝ PROGRAM

Mnoho ľudí, stretnutia po rokoch, ale aj veľa zábavy, stánkov a bohatý kultúrny program. Gemersko – malohontský jarmok už klope na dvere. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Námestie ovládne jarmočná atmosféra: Hurky, klobásky a špecialitky + KOMPLETNÝ PROGRAM
Foto: Stanislav Černák

Obľúbený Gemersko – malohontský jarmok štartuje už v piatok 26. septembra a potrvá do soboty 27. septembra na Hlavnom námestí a parkovisku pri pošte v Rimavskej Sobote. Na námestí a na ulici Povstania bude sústredený najmä rozličný spotrebný tovar a ľudovoumelecké predmety, na Jánošíkovej ulici občerstvenie.

V piatok, 26. septembra otvoria o 9:00 hodine v dome kultúry výstavu ovocia, zeleniny, kvetov a expozíciu včelárstva. Jarmok slávnostne otvorí primátor mesta o 10:00 hodine na Hlavnom námestí, o 10:15 hodine sa uskutoční detské divadelné predstavenie v podaní divadla Maska Zvolen s názvom Alica v krajine zázrakov. O 11:00 hodine vyhodnotia na radnici súťaž o najkrajší balkón a predzáhradku a o 13:00 hodine primátor mesta prijme ocenených občanov. Program bude následne pokračovať o 14:00 hodine na Hlavnom námestí tanečnými aktivitami CVČ Relax, o 15:00 hodine sa budú prezentovať súbory a krúžky MsKS, o 16:00 hodine vystúpia folklórne súbory Rimavan, Háj a Új Gömör, o 16:30 hodine zahrá známe hity stanice Senzi ľudová hudba Borovienka. O 18:30 hodine vystúpi Nostalgia Duo- Magda Rák a Dodo Mikulec a o 20:00 hodine sa uskutoční koncert pop-rockovej hudobnej skupiny Abscondo z Košíc.

V sobotu, 27. septembra vystúpi na Hlavnom námestí o 9:30 hodine country skupina Bluetrend a o 11:00 hodine bude hrať dychová hudba Sobotienka do tanca i na počúvanie.

Počas Gemersko-malohontského jarmoku nebudú chýbať ani sprievodné podujatia, v rámci ktorých sa uskutoční v sobotu o 15:00 hodine futbalový zápas II. ligy Rimavská Sobota-Zvolen.

Foto: ilustračné Zdroj: Mesto Rimavská Sobota

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM