Michaela Mozolányová Hokej

Napínavá premiéra piatakov na domácom Spool cup-e: Takto sa v turnaji pobili naši najmladší hokejisti

Hokejová sezóna sa nezadržateľne blíži a ku tvrdej kondičnej príprave patrí aj tá herná. August je už tradične mesiacom kedy družstvá všetkých vekových kategórií absolvujú prípravné zápasy alebo turnaje. V jednom z nich si piataci vybojovali vo svojej premiére na domácom Spool cup-e tretie miesto.

Ilustračný obrázok k článku Napínavá premiéra piatakov na domácom Spool cup-e: Takto sa v turnaji pobili naši najmladší hokejisti
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 31. augusta sa stal Lučenecký zimný štadión dejiskom jednodňového, prípravného turnaja piatakov Spool cup. Turnaja sa zúčastnili okrem domáceho celku aj družstvá HKM Zvolen a HK Brezno. Hralo sa systémom každý s každým v jednej tabuľke. V konečnom zúčtovaní bodov malo byť jasné poradie. V prípade rovnosti bodov rozhodoval väčší počet strelených gólov a aktívne skóre. Ocenia sa dočkali aj najlepší jednotlivci na svojich postoch. Spestrením turnaja boli súťaže zručností, ktoré určili najrýchlejšieho hráča, najpresnejšieho strelca a najlepšieho brankára v chytaní samostatných nájazdov.

Výsledky turnajových zápasov:

  • 1. Zápas: HC Lučenec –HKM Zvolen 5:3, góly LC: 2 x Révesz, Ďurík, Srník, Ridzoň po 1.
  • 2. Zápas: HKM Zvolen – HK Brezno 6:4
  • 3. Zápas: HC Lučenec – HK Brezno 4:8, góly LC: Révesz, Ďurík, Matúška, Srník.

Konečné poradie turnaja:

  • 1. HK Brezno
  • 2. HKM Zvolen
  • 3. HC Lučenec

Najlepší jednotlivci: Brankár: Halama (ZV), obranca: Šarina (BR), strelec: Hybela (BR)- 4 góly, útočník: Ďurík (LC).

Víťazi súťaží zručností: Najrýchlejší korčuliar: Lukačovič (BR), najpresnejší strelec: Révesz (LC), najlepší likvidátor nájazdov: Halama (ZV).

Komentár trénera HC Lučenec Andreja Pétera: ,,Tento turnaj mal pre nás prípravný charakter. Cieľom bolo aby si chlapci po dlhej dobe spolu zahrali a overili svoje sily pred štartom sezóny. Niektorí hrali vôbec prvý krát v tejto kategórií na veľké klzisko, ale svojím nasadením a bojovnosťou príjemne prekvapili. Prvý zápas so silným Zvolenom sme zvládli hlavne po psychickej stránke a vybudovali sme si dobrú pozíciu pred druhým duelom s Breznom. Tam sme žiaľ nezvládli prvú tretinu a v šatni bolo treba „vyčistiť žalúdky“. Potom sme sa vrátili do tempa no na zvrat to nestačilo. Po zápase nastala situácia, ktorú sme riešiť nechceli a to rátanie skóre. Po ňom sme sa zaradili na tretie miesto. Je to škoda, ale predvedený hokej bol vo všetkých zápasoch turnaja napínavý a vyrovnaný. Rozdiel medzi družstvami naozaj tvorilo len tých pár gólov. Navyše sa hralo pred parádnou diváckou kulisou čo umocňovalo športový zážitok. Týmto patrí veľká vďaka všetkým, ktorí sa oň pričinili.“

Mesto Lučenec a klub HC Lučenec reprezentovali: Števák, Láska, Ridzoň, Zöld, Ďurík, Badinka, Matúška, Plaucha, Janíček, Šulek, Révesz, Švec, Nociar, Burdilák, Srník, Mihálik, Mrva.

Tréneri: Andrej Péter, Róbert Imrovič. Vedúci družstva: František Ridzoň

Foto: Andrej Péter

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM