Ľubomíra Karmanová Správy

Nasadenie, ktoré si zaslúži uznanie: Týmto sestričkám z lučeneckej nemocnice sa ho dostalo

Nie každý má to šťastie, aby si našiel prácu, po ktorej túži a ktorú môže vykonávať s láskou. Pozerať sa počas pracovnej doby na bolesť a utrpenie ľudí, to nie je jednoduché a predsa sa nájde množstvo takých, ktorí pomoc iným berú ako svoje životné poslanie.

Ilustračný obrázok k článku Nasadenie, ktoré si zaslúži uznanie: Týmto sestričkám z lučeneckej nemocnice sa ho dostalo
Zdroj: Dnes24.sk

Byť zdravotnou sestrou, to nieje len vypisovanie receptov a nosenie peknej uniformy. Sestričky, pracujúce na lôžkových oddeleniach v nemocniciach, sa stretávajú denne s vážne chorými, ale aj trpiacimi pacientmi, ktorí sú odkázaní na ich pomoc. Len vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci pracuje na týchto oddeleniach 320 zdravotných sestier. Za ich neúnavné úsilie, ktoré dennodenne venujú tomu, aby sa zdravotnícke zariadenie stalo pre pacientov aspoň trochu príjemným si od vedenia nemocnice vyslúžili veľké uznanie.

„Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier sme si v príjemnom prostredí reštaurácie uctili prácu našich zdravotných sestier, asistentiek a sanitárok nielen milým spoločným posedením, ale najmä ocenením tých najlepších. Nemocnica udelila titul Sestra roka a ďalšie ocenenia najväčším osobnostiam nášho zdravotníckeho personálu,“ informovala zástupkyňa riaditeľa pre ošetrovateľstvo VšNsP v Lučenci Marta Kiapešová.

Ako ďalej uviedla, sestričky roka vyberali nielen na základe vynikajúcich pracovných výsledkov, ale aj na návrh kolektívov jednotlivých oddelení a najmä vyjadrení pacientov. „Celý profesný život pracujú pri lôžku pacienta a sú vzorom pre ostatné kolegyne. Sú to osobnosti s obrovskou energiou, ľudskou ochotou, vľúdnosťou, s nezabudnuteľným úsmevom. Svojou obetavou prácou, prístupom k chorým, posilnili imidž sestry a zdravotníckeho zariadenia,“ vyjadrila sa v mene nemocnice Kiapešová.

Ocenenie za prácu sestry pri lôžku:

Marcela Orságová

Viera Majkútová

Mgr.Ľubica Ilkovičová

Svetlana Filčíková dipl.s.,

Ocenenie za prácu sanitárky pri lôžku

Anna Škrabáková

Ocenenie za prácu zdravotnej asistentky pri lôžku

Silvia Balážová

Čítajte aj: Naša pôrodnica je podľa mamičiek štvrtá v kraji: Najviac oceňujú prístup personálu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM