Marcel Mojžiš Krimi

Násilná smrť ženy v dome: Policajti na mieste zaistili viacero stôp, Júliusa obvinili z vraždy!

Okamihy hrôzy v dome. Július (38) podľa slov polície vylomil vchodové dvere a v spálni úmyselne usmrtil ženu. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému až doživotie.

Ilustračný obrázok k článku Násilná smrť ženy v dome: Policajti na mieste zaistili viacero stôp, Júliusa obvinili z vraždy!
Zdroj: TASR

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody a prečinom krádeže Júliusa z Veľkého Blhu (38),“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

V presne nezistenom čase z 23. na 24. septembra podľa slov hovorkyne s úmyslom niečo ukradnúť, vošiel na uzavretý pozemok, kde boli uzamknuté dvere oplotenia nachádzajúceho sa okolo domu v obci Veľký Blh. „Vylomil vchodové dvere na prízemí a vošiel do domu. Prešiel na vrchné poschodie, kde za doposiaľ nezistených okolností v spálni, úmyselne usmrtil 74-ročnú majiteľku domu,“ doplnila hovorkyňa.

Polícia na mieste činu zaistila väčšie množstvo stôp, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie na Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru. „Pri vykonaní pitvy poškodenej, bolo stanovené ako bezprostredná príčina smrti udusenie. Išlo o násilnú smrť, ktorá bola spôsobená po napadnutí druhou osobou. Policajti na objasnení prípadu intenzívne pracovali a na základe výsledkov expertízneho skúmania a po vypočutí všetkých svedkov vytypovali podozrivú osobu,“ povedala Faltániová.

Vo štvrtok bola vykonaná domová prehliadka v mieste trvalého bydliska obvineného, pri ktorej Júliusovi bola obmedzená osobná sloboda. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ Policajného zboru umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny Júliusovi hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo na doživotie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM