Eliška Šándorová Správy

Nastal čas veľkého upratovania: Mesto začína s odvozom odpadu

Mesto Lučenec sa pustilo do jesenného upratovania. Zbaviť sa môžete odpadu zo záhrady, stavby či elektroodpadu. Kedy a kde?

Ilustračný obrázok k článku Nastal čas veľkého upratovania: Mesto začína s odvozom odpadu
4
Galéria
Zdroj: TASR

V týchto dňoch sa môžete bezplatne zbaviť objemného odpadu a drobných stavebných odpadov. Od 6. do 20.októbra 2017 sa v našom meste bude vo veľkom upratovať. Požiadavky na umiestnenie veľkoobjemových kontajnerov je možné podať osobne na radnici alebo mailom najneskôr do 18. októbra. Mestský úrad upozorňuje, že do týchto kontajnerov nepatrí rastlinný odpad a elektroodpad.

Upracte si záhradu

V októbri a v novembri sa raz za dva týždne môžete zbaviť aj rastlinného odpadu zo záhrad. „Odvoz bude realizovaný v termínoch 2. až 6.októbra, 16. až 20.októbra, 30.októbra až 3.novembra a 14. až 18.novembra podľa jednotlivých lokalít a dní, ktoré sú totožné s dňami vývozu komunálneho odpadu od rodinných domov,“ informuje na svojej webovej stránke Mesto Lučenec.

Ak potrebujete z rodinných domov vyviesť rastlinný odpad v iných termínoch, môžete ho bezplatne odviesť do kompostárne v lokalite Čurgov v pracovné dni pondelok až piatok v čase od 7.30 do 15.30 hod.

Odpad a jeho odvoz
4
Galéria

Ak vám doma zavadzia stará chladnička, práčka či drobný stavebný odpad, využite zberný dvor MEPOS na Fiľakovskej ceste. Vezmú od vás aj vyseparované zložky – papier, plasty, sklo, tetrapaky, plechovky od nápojov, použité jedlé oleje a tuky z domácnosti. Okrem pracovných dní sú občanom k dispozícii aj v sobotu v nepárny týždeň v čase 8.00 hod. do 13.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM