Boris Macko Samospráva

Nefunkčné semafory v centre Lučenca hnevajú vodičov. Kedy sa rozsvietia?

Semafory na križovatke na začiatku Kubínyiho námestia pri kalvínskom kostole nefungujú už niekoľko týždňov. Spôsobujú tak veľké problémy vodičom a chodcom. Bude sa s tým niečo robiť?

Ilustračný obrázok k článku Nefunkčné semafory v centre Lučenca hnevajú vodičov. Kedy sa rozsvietia?
Foto: Boris Macko

V centre mesta sa vodiči potýkajú s ťažkosťami. Pri kalvínskom kostole dokonca vznikajú zápchy, lebo autá, ktoré chcú odbočiť na vedľajšiu cestu a musia dávať prednosť, musia stáť niekedy aj celé minúty. Môžu za to nefunkčné semafory.

„Mesto Lučenec po zistení nefunkčnosti Cestnej svetelnej signalizácie (CSS) na križovatke – cesta I/75 Ul. T. G. Masaryka, J. Kármána x cesta II/585 Ul. Vajanského x miestna komunikácia Ul. begova zabezpečilo vykonanie technickej kontroly a obhliadky odborne spôsobilou osobou. Kontrolou bolo zistené, že celkový technický stav predmetnej CSS je nevyhovujúci a poškodenia sú vážnejšieho charakteru,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Náklady na opravu CSS boli vyčíslené na približne 25 000 eur. „Mesto Lučenec už požiadalo príslušný cestný správny orgán a správcu cesty I. triedy o riešenie situácie, prípadne navrhnutie takých opatrení, ktoré pomôžu k zvýšeniu plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky v danom úseku cesty,“ K dnešnému dňu Mestský úrad neeviduje stanovisko príslušného cestného správneho orgánu a správcu cesty I. triedy. Kto ním je, sme sa zatiaľ z mestského úradu nedozvedeli.

Oslovili sme preto Slovenskú správu ciest (SSC), či spomínaná križovatka nie je v ich pôsobnosti. „Spomínaná križovatka nie je v našej správe,“ reagovala stručne hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová.

Čítajte tiež:

FOTO: Vodiči, zbystrite pozornosť: V centre Lučenca opravia ďalšiu cestu

Nové byty v známej obci pri Lučenci. Záujem ľudí bol viac ako trojnásobný

Problémová križovatka pri Kalvínskom kostole. Kedy opravia nefungujúce semafory?
5
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM