Jakub Forgács Správy Samospráva

Nemôžete ísť do obchodu? Lučenec podáva pomocnú ruku covid pozitívnym

V ťažkých časoch je v Lučenci k dispozícii služba, ktorá môže mnohým pomôcť. Týka sa nakupovania.

Ilustračný obrázok k článku Nemôžete ísť do obchodu? Lučenec podáva pomocnú ruku covid pozitívnym
Zdroj: TASR/František Iván

V stredu sa uznesením vlády SR zrušila výnimka, ktorá povoľuje pozitívnym na Covid-19 vychádzať z domu na akýkoľvek účel vrátane vstupu do predajní okrem odôvodnenej návštevy lekára a lekárne. Mesto Lučenec sa rozhodlo takýmto občanom pomôcť a zriadilo špeciálnu Linku pomoci. Na svojej facebookovej stránke o tom informovala lučenecká primátorka Alexandra Pivková.

„Slúžiť bude na nákup potravín a drogérie pre ľudí pozitívnych na Covid-19, ktorí si nedokážu zabezpečiť základné životné potreby prostredníctvom rodiny alebo známych,“ uviedla.

Linka začne podľa jej slov fungovať od štvrtka 4. marca a bude k dispozícii počas pracovných dní v čase od 8.00 do 12.00 hod. na telefónnom čísle 0907 832 836. Roz­voz potravín bude prebiehať od 12.00 do 20.00 hod.

„Prosíme občanov, aby si pripravili podľa možností presnú sumu. Pri preberaní nákupu je potrebné dodržať odstup a chrániť sa rúškom alebo respirátorom. Nákup by mal mať minimálnu hodnotu 20 eur. Rozvoz v rámci mesta Lučenec je zdarma,“ uviedla so slovami, že mimo Lučenca sa účtujú dve eurá za jeden kilometer.

„Upozorňujeme, že táto Linka pomoci slúži len pre tých občanov, ktorí sú pozitívni a nemajú možnosť si nákupy zabezpečiť inou formou,“ dodala Pivková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM