Jakub Forgács Správy

Nepríjemné správy pre vodičov. Železničné priecestie pri Lučenci úplne uzavrú!

Ak sa ponáhľate autom, zbystrite pozornosť! Na niekoľko dní sa dočkáme obmedzení. Čítajte, čo sa ide robiť iba pár kilometrov od Lučenca!

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemné správy pre vodičov. Železničné priecestie pri Lučenci úplne uzavrú!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Železničné priecestie na trati Kriváň – Lovinobaňa pri obci Mýtna v okrese Lučenec je v dôsledku prebiehajúcich opráv od piatku do 14. októbra pre motoristov úplne uzavreté. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, podľa ktorej vodiči môžu priecestie obísť po vyznačených trasách.

Čítajte tiež: FOTO: Lučenčania nemohli na parkovisko. Zablokovaný vstup riešila polícia

„Práce v spomínanom úseku sú realizované dnes v čase od 7:10 do 17:00. Práce spojené s položením a vyasfaltovaním nábehov budú pokračovať v dňoch 12. až 14. októbra,“ priblížila hovorkyňa.

Súčasťou opravy priecestia je i výmena starého asfaltu za konštrukciu STRAIL. „Opravy sú spojené s rozbrúsením, vybratím a odvozom asfaltu, vytrhnutím koľajového poľa, vybagrovaním starého štrkového lôžka, zriadením nového štrkového lôžka, jeho úpravou a zhutnením,“ načrtla práce Pavliková s tým, že nasledovať bude položenie predmontovaného koľajového poľa, doštrkovanie koľaje a smerová aj výšková úprava koľaje.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Pre zlepšenie nálady, pozrite si v našej fotogalérii aj najkrajšie výhľady na Lučenec!

Čítajte tiež: FOTO: Miesta, odkiaľ potešíte svoje oči. 5 najkrajších výhľadov na Lučenec

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Najkrajšie výhľady na Lučenec z centra a okolia
13
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM