Anton Hrachovský Správy

Nerešpektovali karanténu: V Lučenci padli prvé a celkom mastné pokuty

Ľudia, ktorí nerešpektovali mimoriadne nariadenia, museli zaplatiť pokutu. V meste sa chystá dezinfekcia.

Ilustračný obrázok k článku Nerešpektovali karanténu: V Lučenci padli prvé a celkom mastné pokuty
23
Galéria
Zdroj: TASR

Po pondelkovom (30. marca) zasadaní krízového štábu mesta Lučenec boli prijaté ďalšie kroky v boji proti koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

Nedodržiavali karanténu

Aktuálne je v lučeneckom regióne 208 obyvateľov v izolácii. Nie všetci to však berú dostatočne vážne, preto musel úrad verejného zdravotníctva pristúpiť k prvým sankciám za nedodržanie povinnej karantény.

Jednalo sa o tri osoby, kde bola v každom prípade udelená pokuta 250 eur.

Bude sa dezinfikovať

Mesto informuje, že otvára zberný dvor za prísnych hygienicko-epidemiologických opatrení. Samospráva pristupuje aj k strojovému čisteniu a dezinfekcii chodníkov a ulíc.

V druhej fáze mesto vydezinfikuje okolie artézskych studní, zastávky mestskej hromadnej dopravy a lavičky.

Poplatky za stravu v školách a škôlkach

Radnica zároveň informuje, že od apríla sú až do odvolania zrušené poplatky za stravu v materských a základných školách zriadených mestom.

Platby za mesiac marec zostávajú na účte a budú následne zúčtované na konci školského roka.

Vyučovanie v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prebieha online alebo pomocou pracovných listov, ktoré pomáhajú roznášať aj komunitné pracovníčky.

Zápis elektronicky

Mesto Lučenec vyzýva všetkých rodičov budúcich prvákov, aby svoje dieťa zapísali do prvého ročníka elektronicky a vyhli sa tak možnému riziku. Ak sa vám nedá svoje dieťa zapísať elektronicky, môžete tak urobiť aj osobne pri dodržaní všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení.

Zápis bude prebiehať od 15. do 30. apríla.

Každá škola si v tomto časovom období vyberie dva dni, počas ktorých bude možný osobný zápis bez prítomnosti dieťaťa.

Mesto ďalej informuje, že počas tohto obdobia zamestnanci Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Lučenci (všetkých jeho pracovísk) pracujú, vykonávajú tzv. „home office“.

Majú pevne stanovený pracovný čas od 7:00 do 15:00. V tomto čase realizujú svoju odbornú činnosť pre klientov, zákonných zástupcov, ako aj pedagogických a odborných zamestnancov škôl. Cieľom je poskytnúť žiakom, rodičom, učiteľom, odborným zamestnancom škôl a širokej verejnosti informácie, poradenstvo a podporné konzultácie týkajúce sa týchto oblastí: krízová intervencia zameraná na situáciu, ktorá aktuálne na Slovensku nastala, zvládanie iných životných situácií, výchovné problémy, problémy v učení, školská zrelosť, problémy v správaní a kariérne poradenstvo.

V čase zatvorenia zariadenia je možné byť v kontakte so zamestnancami zariadenia telefonicky na telefónnom čísle 0911 250 243 alebo mailom ppplc@stonline.sk. Bližšie informácie nájdete na www.cpppap-lc.sk.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM