Michaela Mozolányová Krimi

Nešťastný koniec zábavy tínedžerov so vzduchovkou: Kristián (17) skončil s prestrelenými pľúcami!

Streľbu zo vzduchovky sa rozhodli podľa polície vyskúšať dvaja stredoškoláci (obaja 17), ktorí mali pre maturitné skúšky svojich starších spolužiakov v škole voľno. Nebezpečná zábavka sa však skončila prestrelenými pľúcami!

Ilustračný obrázok k článku Nešťastný koniec zábavy tínedžerov so vzduchovkou: Kristián (17) skončil s prestrelenými pľúcami!
Zdroj: TASR

Dvaja mladíci z lučeneckého okresu, ktorí mali v utorok pre maturitné skúšky svojich starších spolužiakov v škole voľno, sa podľa polície rozhodli, že si počas tohto voľného dňa pôjdu zastrieľať zo vzduchovky. "Jeden z mladíkov si požičal vzduchovku od svojho otca, ktorý mu ju povolil s upozornením, že musia dávať veľký pozor. Kamaráti sa po stretnutí vybrali spoločne do lesa, k priehrade Ľadovo. Podľa ich slov si tam vyhliadli bezpečné miesto, kde začali strieľať zo vzduchovky na terč, ktorý si urobili z papiera. O niečo neskôr povedal 17-ročný Kristián, že by chcel vyskúšať akú silu vzduchovka má, pretože aj on má doma vzduchovku, ale staršiu,“ povedala policajná hovorkyňa, Petra Vašková.

Podľa hovorkyne mal Kristián oblečenú hrubú koženú bundu a povedal, že sa od svojho rovesníka vzdiali na pár metrov a nech na neho skúsi vystreliť, či to bude cítiť, či ho to bude bolieť. „Kristián sa vzdialil asi na 20 metrov, otočil sa ku kamarátovi chrbtom a ten vzduchovku nabil brokom a na mladíka vystrelil. Kristiána strela zabolela a keď sa priblížil späť ku kamarátovi zistil, že krváca. Ranu sa snažili mladíci vyčistiť a zastaviť krvácanie,“ opísala hovorkyňa. V tom čase si však mladíci nemysleli, že by mohlo ísť o vážnejšie zranenie.

Mladík potom odprevadil svojho kamaráta Kristiána domov a on išiel vrátiť vzduchovku svojmu otcovi, ktorému povedal všetko čo sa udialo. Neskôr sa dozvedel, že jeho kamarát mal ťažkosti a bolesti na hrudníku, s ktorými išiel do nemocnice. Tam sa zistilo, že má v tele brok a prestrelené pľúca. „Prípadom sa už zaoberá polícia. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony. Bližšie informácie k prípadu poskytneme neskôr,“ povedala Petra Vašková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM