Michaela Mozolányová Rôzne

Netradičná úprava v našom parku OBRAZOM: Aha, aké lavičky a ležadlá priamo na zemi!

Mladí aktivisti sa v mestskom parku snažia vytvoriť netradičnú oddychovú zónu. Pozrite z čoho tvarujú netradičné kreslá a ležadlá!

Ilustračný obrázok k článku Netradičná úprava v našom parku OBRAZOM: Aha, aké lavičky a ležadlá priamo na zemi!
Zdroj: TASR

Trávovými lavičkami a ležadlami dotvárajú tento týždeň mestský park v Lučenci aktivisti z Young Folks LC. Ako povedal vedúci tejto skupiny Ivan Siláči, v spolupráci so samosprávou mesta sa snažia vytvoriť netradičnú oddychovú zónu. Do trávy sa tak budú môcť posadiť aj ľudia, ktorým sedenie na rovnej lúke nevyhovuje.

Mladí ľudia urobia najskôr kostru zo stavebného odpadu, ktorú zasypávajú zeminou. Postupne z masy tvarujú kreslá a ležadlá. Nakoniec celé dielo posejú semenami trávy. „Pomáhame v ďalšej fáze revitalizácie mestského parku. Mesto buduje in-line dráhu pre korčuliarov, altánok a my sme im dali ponuku na dotvorenie trávnych plôch v okolí. Vymysleli sme si netradičné formy sedenia. Stavebný odpad nám doviezol sponzor, zeminu máme z miesta, kde sa stavia altánok a trávu zabezpečilo mesto. Máme hotové jedno kreslo, jednu pohovku, dokončujeme tri ležadlá a ešte chceme vytvoriť jedno piknikové miesto,“ povedal Siláči.

Samotná fyzická práca je podľa jeho slov naplánovaná na tento týždeň a dúfa, že 1. augusta, keď sa bude otvárať zrekonštruovaná časť mestského parku, bude vyrastená aj tráva a ľudia si tam budú môcť posedieť.

Foto: TASR

Trávové lavičky a ležadlá v mestskom parku
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM