Ľubomíra Karmanová Krimi

Neuveriteľná drzosť zlodejky (71) z Lučenca: Dráma na parkovisku pred obchodným domom

Tento prípad znie až neskutočne. Pred obchoďákom sa odohrala skutočná dráma. Žena (71) z Lučenca využila chvíľkovú nepozornosť inej ženy a začalo sa to mlieť. Zlodejka sa pokúšala na svojom mercedese ujsť, pozrite, čo jej v tom zabránilo!

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľná drzosť zlodejky (71) z Lučenca: Dráma na parkovisku pred obchodným domom
Zdroj: TASR

Nastalo predvianočné obdobie a treba si dať pozor na dlhoprstých. V poslednom období polícia v Banskobystrickom kraji eviduje už 10 prípadov, kedy úradovali vreckoví zlodeji.

Boj o kabelku

V Banskej Bystrici 3. decembra, na parkovisku pred obchodným domom na ulici NĽŠ, zlodejka, podľa polície, využila nepozornosť 63-ročnej ženy, ktorá si zo svojho nákupného vozíka vykladala tovar do kufra svojho auta, pričom v nákupnom vozíku, ktorý mala bezprostredne pri sebe, mala položenú v priestore pre uloženie dieťaťa svoju kabelku.

„Páchateľka jej kabelku ukradla a následne chcela nasadnúť do svojho auta Mercedes-Benz a chcela z miesta ujsť. Poškodená dobehla uvedené vozidlo a zabránila zatvoreniu dverí na strane vodiča. Následne, ako si páchateľka sadla do auta na sedadlo vodiča, poškodená sa vrhla do priestorov vozidla a hľadala svoju kabelku, pričom ju páchateľka nohami tlačila smerom von, ale aj napriek tomu sa poškodenej podarilo vziať si svoju kabelku,“ opisuje drámu hovorkyňa.

Zadržali Lučenčanku

Ako dodala, následne páchateľka na aute ušla. Poškodená, podľa hovorkyne, po prezretí kabelky zistila, že jej chýba peňaženka, čím jej vznikla škoda viac ako 519 eur. „Po zlodejke začala pátrať polícia a krátko po spáchaní skutku ju zadržali na Sládkovičovej ulici v Banskej Bystrici. Počas jazdy autom vyhodila von ďalšiu kabelku, ktorá patrila 76-ročnej žene a ktorú okradla v obchodnom dome na ulici Zvolenská cesta krátko pred tým, ako úradovala na ulici NĽŠ,“ informovala Faltániová.

„Tejto poškodenej vznikla škoda viac ako 40 eur. Páchateľke bola obmedzená osobná sloboda, po vykonaní procesných úkonov ju umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník spracoval návrh na jej vzatie do väzby,“ povedala hovorkyňa s tým, že z dvoch prečinov krádeže polícia obvinila 71 ročnú dôchodkyňu z Lučenca, ktorú v nedeľu (6.11.) sudca okresného súdu odsúdil v super rýchlom konaní s uložením podmienečného trestu 2 mesiace, na 1 rok.

„Odsúdená dôchodkyňa už bola v minulosti 8 krát súdne trestaná, z toho 4 krát v zahraničí. Prevažne išlo o majetkovú trestnú činnosť,“ dodala na záver Faltániová.

Ďalšie prípady z Lučenca

V poslednom období polícia v Banskobystrickom kraji podľa krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej, eviduje už 10 prípadov, kedy úradovali „vreckoví zlodeji“. „V Lučenci v obchodnom dome na ulici Dukelských hrdinov, 26. novembra, 60-ročnej žene ukradli kabelku, ktorú mala v nákupnom vozíku a tento mala po celý čas pri sebe. Krádežou jej vznikla škoda 950 eur,“ uviedla hovorkyňa.

Podľa jej slov, kradlo sa aj v obchodnom dome na Haličskej ceste, kde 30. novembra, okradli 44-ročnú ženu. „Páchateľ využil jej nepozornosť a počas nakupovania jej z kabelky, ktorú mala prevesenú cez plece, ukradol peňaženku. Krádežou jej vznikla škoda 420 eur,“ dodala Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM