Michaela Mozolányová Od Vás

Ničivá búrka v Anglicku: Andrea z Brezničky ju zažila na vlastnej koži

Južné Anglicko, Wales ale aj sever Francúzska a Holandska museli čeliť jednej z najprudších búrok za posledné roky. Na vlastnej koži ju prežívali aj mnohí Slováci, ktorí vo Veľkej Británii pracujú, študujú alebo žijú.

Ilustračný obrázok k článku Ničivá búrka v Anglicku: Andrea z Brezničky ju zažila na vlastnej koži
Zdroj: TASR

Obrovskú búrku prežila aj Andrea Lengová (27) z Brezničky, ktorá už 7 rokov žije v anglickom Lutone, neďaleko Londýna, kde pracuje ako inštruktorka jogy. ,,Bývam v Lutone v obrovskom dome, takže sme vedeli, že sa nerozpadne… všetci a všade o tom hovorili, tak sme si mysleli, že to bude horšie, aj keď na pobreží to určite nebola sranda.“

Andrea nám povedala, že najhoršie to bolo v pondelok okolo 4:00 a potom okolo 7:00 hod. ráno. ,,Ono to boli skôr také vlny. Hodinku okolo štvrtej a potom okolo siedmej ráno. Zobudila som sa na vietor, znelo to dosť zle, keďže tu nemajú plastové okná, fučalo riadne cez ne. V každej izbe tu máme krby, cez ne tiež strašidelne pískal vietor.“

Najviac sa búrka dotkla ľudí žijúcich na pobreží, obmedzila na niektorých miestach dopravu, pri uzavretom prístave v Doveri dokonca uviazli na mori dva trajekty s vyše 450 cestujúcimi. ,,U nás v Lutone povyvracalo odpadkové koše, zrútilo sa pár plotov, stromov, ale nič vážnejšie, alebo aspoň o tom neviem. Keď som potom poobede išla autobusom, niektorými pravidelnými cestami sme nešli, lebo boli polámané stromy na zemi. Dopravu to trošku ovplyvnilo. Hlavne v malých dedinkách.“ povedala.

Andrea na koniec dodala, že ostala poriadne prekvapená keď zistila, že lietadlá riadne premávali. ,, Mesto Luton sa nachádza hodinku od centra Londýna, je tu vlastne londýnske letisko. To museli byť riadne turbulencie.“ uzavrela.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM