Simona Husaniková Kultúra

Niekoľko druhov fantastických gulášov, výborná hudba, príjemní ľudia: To všetko vo Vidinej

V stredu si všetci milovníci gulášu prišli na svoje. Ten svoj najchutnejší si mohli vybrať až z 12 druhov.

Ilustračný obrázok k článku Niekoľko druhov fantastických gulášov,  výborná hudba, príjemní ľudia:  To všetko vo Vidinej
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

Vo Vidinej sa uskutočnil II. ročník súťaže Vidinský kotlík. Prihlásilo sa naň až 12 družstiev. Zahájenie súťaže bolo o 9:00, kedy každé družstvo dostalo 3 kg mäsa. Ostatné suroviny si zabezpečili sami. Od 12:00 prebiehala ochutnávka gulášov, o ktorých rozhodovala päťčlenná porota. Zo všetkých druhov gulášu mohli ochutnať aj návštevníci, ktorí si zakúpili lístok a naozaj bolo z čoho vyberať. O jednej hodine poobede došlo k vyhodnoteniu a odovzdávaniu cien. Na 1.mieste sa umiestilo družstvo Spievajúce varešky, na 2. mieste Škorčatá a 3.miesto obsadilo družstvo Veselý Hrašulko. Porota sa však rozhodla oceniť aj najsympatickejšie a najoriginálnejšie družstvo. Za najsympatickejšie vybrali Brešúcich škorcov a za najoriginálnejšie Kamošov z Maďarska.

O program sa po celý čas staral DJ MIKO, no neskôr sa predstavili aj domáce folklórne skupiny Škorec, Lieskovec, Vidovenky, folklórna skupina Ipeľ a heligonkári. Ľudia z akcie odchádzali dostatočne nasýtený a s očakávaním, že sa Vidinský kotlík zopakuje aj budúci rok.
Priebeh akcie si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Vidinský kotlík
30
Galéria
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM