Jozef Legéň Správy

Nová atrakcia v Lučenci: Na námestí otvoria Chodník osobností

Vystúpeniami hudobných skupín sa včera v Lučenci začali Dni mesta. Už dnes je naplánované otvorenie Chodníka osobností, ktorý bude pripomínať obyvateľom Lučenca tie najväčšie domáce osobnosti. Počas víkendu bude aj tradičná súťaž vo varení fazuľového guláša, či promenáda veteránov.

Ilustračný obrázok k článku Nová atrakcia v Lučenci: Na námestí otvoria Chodník osobností
Zdroj: TASR

Chodník otvoria v Lučenci na Námestí republiky. Výberom osobností sa zaoberala komisia mestského zastupiteľstva a súhlasili s ním aj mestskí poslanci. „Vybrali sme už nežijúcich ľudí, na ktorých by sme v Lučenci nechceli zabudnúť. Na námestí sme v rámci rekonštrukcie umiestnili sedem pilierov, ktoré chceme na spomienku využiť. Piliere budú dotvorené grafikou a stručným textom o jednotlivých osobnostiach. V piatok zároveň mestské zastupiteľstvo udelí ceny činorodým občanom za tento rok,“ povedala hovorkyňa mesta Bérešová.

Počas Dní mesta si okrem milovníkov hudby prídu v sobotu na svoje milovníci starých automobilov. Uskutoční sa promenáda veteránov, na jej čele pôjde nákladné auto s dixilendovou kapelou. „Okrem toho organizujeme súťaž nazvanú Novohradský kotlík. Budú to majstrovstvá okresu a priľahlého vesmíru vo varení babguľáša. Toto jedlo, kde je hlavnou ingredienciou fazuľa, má v regióne veľa priaznivcov a samozrejme aj mnoho spôsobov prípravy,“ dodala hovorkyňa mesta.

Nedeľný program Dní mesta Lučenec bude patriť stredoveku. Návštevníci mesta uvidia stredoveký vojenský tábor, dobové zbrane a zaujímavosťou bude aj ukážka udržiavania hygieny v tom období.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM