Samospráva

Nová krytá plaváreň je stále top priorita: Mesto si na ňu chce vziať úver

Výstavba novej krytej plavárne je jedným z hlavných investičných zámerov, ktoré chce v roku 2018 začať realizovať samospráva Lučenca.

Ilustračný obrázok k článku Nová krytá plaváreň je stále top priorita: Mesto si na ňu chce vziať úver
Zdroj: Boris Macko

Ako v tejto súvislosti uviedla primátorka Alexandra Pivková, práve plaváreň je jednou z väčších investícií, ktoré dlhujú občanom. Mesto ju však podľa nej nedokáže zvládnuť z vlastného rozpočtu, vezme si preto na ňu úver, ktorý rozloží aj na nasledujúce obdobie.

„Tento rok vyhlasujeme verejné obstarávanie na krytú plaváreň a chceli by sme už začať aj s realizáciou, aby sme ju v priebehu jedného až dvoch rokov vedeli postaviť,“ uviedla primátorka, ktorá by podľa vlastných slov bola rada, keby plaváreň mohli otvoriť v roku 2019 alebo 2020.

Krytá plaváreň v Lučenci je na predaj
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Mala by stáť v areáli letného kúpaliska. Podľa dôvodovej správy pre mestských poslancov bude jej základom plavecký a malý bazén. Nebude chýbať ani wellness časť s parnou a suchou saunou, ako aj priestor na ochladzovanie.

„Plaváreň musí byť vhodná na usporiadanie letných táborov školopovinných detí, domácich súťaží, prípadne aj na poskytnutie do prenájmu pre externé podujatia,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Pôvodnú krytú plaváreň samospráva Lučenca zatvorila v roku 2015, dôvodom bol jej havarijný stav. Podľa vedenia mesta rekonštrukcia nebola ekonomicky výhodná, rozhodlo sa preto o výstavbe novej, ktorá by mala stáť okolo troch miliónov eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM