Jakub Forgács Správy Samospráva

Nová trieda aj zateplenie fasády. Fiľakovskú škôlku čaká obnova za vyše 640 000 eur

Rodičia malých Fiľakovčanov, pozorne čítajte. Škôlkari sa dočkajú veľkej obnovy svojej materskej školy.

Ilustračný obrázok k článku Nová trieda aj zateplenie fasády. Fiľakovskú škôlku čaká obnova za vyše 640 000 eur
2
Galéria
Zdroj: Mesto Fiľakovo

„Budova materskej školy na Štúrovej ulici prejde rozsiahlou rekonštrukciou, čím sa v nej zlepšia podmienky na prevádzku a zvýši sa tiež kapacita škôlky. Nový projekt, ktorý sa bude realizovať do septembra budúceho roka, bude mať dokopy hodnotu viac ako 640-tisíc eur,“ uviedla Klaudia Kovácsová, hovorkyňa mesta.

Prostredníctvom projektu z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) získalo Fiľakovo dotáciu vo výške viac ako 428-tisíc eur. Okrem kofinancovania sa však samospráva rozhodla projekt podporiť veľkorysejšie. Na rekonštrukciu škôlky vyčlenila z 1,4-miliónového úveru, sumu 170-tisíc eur. Projekt tak nadobudne celkovú hodnotu viac ako 640-tisíc eur.

V rámci projektu, ktorý bude prebiehať od októbra tohto roka do septembra 2018, pribudne k súčasnej budove škôlky nová prístavba. V nej sa vybuduje jedna celkom nová trieda spolu s vybavením, sociálnym zázemím a šatňou. Kapacita škôlky sa tak zvýši o 14 miest.

Na pôvodnej budove sa vymenia okná a dvere, zateplí sa fasáda i strecha, čo prinesie výrazné zníženie spotreby energie. „Mesto vďaka tomu do budúcna ročne ušetrí približne 47% spotrebovaných energií. Samozrejmosťou bude tiež rekonštrukcia hygienických priestorov v existujúcej časti. Vstup do budovy bude bezbariérovo sprístupnený,“ dodala Kovácsová so slovami, že v materskej škole pribudne aj kompletne vybavený priestor prispôsobený na inkluzívne vzdelávanie. Bude určený na aktivity detí so špeciálnymi potrebami. Zvyšné peniaze chce mesto investovať do vytvorenia bylinkovej záhradky, výsadby zelene, vybudovania spevnených plôch či doplnenia novej zostavy herných prvkov.

V OBRAZOCH: Škôlku vo Fiľakove čaká veľká obnova
2
Galéria
Zdroj: Mesto Fiľakovo
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM