Stanislav Černák Samospráva

Nové rozloženie síl lučeneckého zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, väčšina však stavila na podporu politických strán či koalícií. Pozrite, ako si Lučenčania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl lučeneckého zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Zdroj: TASR

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 21 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi kandidátmi sa objavovali sa objavovali nominanti viacerých politických strán, veľkú časť ale tvorili nezávislí kandidáti. Výsledok volieb tento pomer iba potvrdil.

Desiatka nezávislých

Lučenčania si opäť zvolili za primátorku Alexandru Pivkovú, ktorá išla do volebného boja práve ako nezávislá kandidátka. Do lučeneckého zastupiteľstva sadne ešte niekoľko ľudí, za ktorými nestoja strany. Z 21-členného zastupiteľstva získalo mandát 10 nezávislých kandidátov.

Medzi stranami vedie NOVA

Stranou, s ktorej podporou sa do zastupiteľstva prebojovalo najviac kandidátov je NOVA. V lučeneckom zastupiteľstve budú sedieť 3 jej nominanti. Po dvoch zástupcoch budú mať strany MOST-HÍD a SMER-SD. Po jednom SaS, ND, SNS a SZ.

Nezávislí: Juraj Pelč, Martin Šebian, Anna Václavíková, Kvetoslava Dedinská, Jozef Oravec, Vojtech Lauko, Elena Uličná, Ján Danko, Dušan Ilčík, Slavomír Olšiak

NOVA: Branislav Hrdlička, Pavol Baculík, Erika Lörinčíková

MOST-HÍD: Ondrej Balco, Roman Konečný

SMER-SD: Eva Balážová, Branislav Hámorník

SaS: Zaher Mahmoud

ND: Rudolf Slivka

SNS: Rút Olšiaková

SZ: Pavol Balážik

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM