Boris Macko Samospráva

NOVINKA na známej križovatke v Lučenci. Semafory zasvietia, ale so zmenou

Na križovatke v meste nefunguje svetelná signalizácia už štvrť roka. Niektorým Lučenčanom to vyhovuje, iným nie. Teraz majú nastať zmeny!

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA na známej križovatke v Lučenci. Semafory zasvietia, ale so zmenou
Foto: Boris Macko

O probléme na križovatke ulíc T.G. Masaryka, Vajanského a Kármána sa rozpútala diskusia na sociálnych sieťach. Na nefungujúce semafory sme poukázali aj my. Situácia sa až doteraz nepohla. Správcom komunikácie je síce Slovenská správa ciest, no semafory patria mestu. To až doteraz tvrdilo, že peniaze na opravu semaforov nemá. Nakoniec však došlo k obratu.

„Pravdou je, že názory Lučenčanov na to, že semafory nefungujú, sú rôzne. Ale je to križovatka dvoch štátnych ciest, preto sme o zjednanie nápravy požiadali aj samosprávny kraj. Do konca minulého týždňa sme čakali na ich vyjadrenie. To bolo negatívne,“ vysvetlil prednosta mestského úradu Igor Korniet.

„Nakoniec dá opraviť semafory mesto a opravy zaplatí zo svojho rozpočtu. No na rozdiel od doterajšieho fungovania budú upravené aj intervaly. Tie nebudú pevne dané, ale budú sa aktuálne meniť podľa toho, z ktorého smeru prichádza najviac áut,“ dodal prednosta. Cenu opráv vyčíslil na zhruba 25 000 eur.

Pozrite si križovatku s nefungujúcimi semaformi v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Nefunkčné semafory v centre Lučenca hnevajú vodičov. Kedy sa rozsvietia?

Kocúrkovo okolo semaforov v Lučenci pokračuje. Dokedy budú blikať?

V OBRAZOCH: Nefungujúce semafory majú konečne zablikať
14
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM