Jakub Forgács Správy

NOVINKY v lučeneckej nocľahárni. Pribudli postele aj matrace pre bezdomovcov

Ľudia bez domova nemusia v našom meste prespávať v mraze. Vďaka projektu sa dočkali v nocľahárni viacerých noviniek!

Ilustračný obrázok k článku NOVINKY v lučeneckej nocľahárni. Pribudli postele aj matrace pre bezdomovcov
28
Galéria
Zdroj: TASR

Inventár nocľahárne pre občanov bez prístrešia v Lučenci je od aktuálnej zimnej sezóny bohatší. Ako informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová, nové vybavenie sa podarilo získať vďaka dotácii z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, získanej cez projekt Podpora rozvoja sociálnych služieb. Finančne prispelo aj mesto zo svojho rozpočtu.

„Inventár nocľahárne bol doplnený o 15 nových postelí, výmenou za staré. Vymenili sa tiež najviac opotrebované matrace a zakúpili sa nové stoličky, vešiaky a ďalšie potrebné príslušenstvo,“ konkretizovala hovorkyňa s tým, že výška úhrady za poskytované služby v tomto sociálnom zariadení je jedno euro.

Doplnila, že v nocľahárni mesto poskytuje občanom ubytovanie na účel prenocovania s možnosťou vykonania osobnej hygieny, ako aj nevyhnutné ošatenie i obuv a v zimnom období teplý nápoj. „V spolupráci s Rímskokatolíckou cirkvou, Bratskou jednotou baptistov, Evanjelickou cirkvou augsburského vyznania a cirkvou Adventistov siedmeho dňa je počas zimného obdobia v každý utorok a stredu v Charitatívno-sociálnom centre sv. Rity vydávané teplé jedlo. Vo štvrtok je vydávané v priestoroch nocľahárne,“ dodala Hrnčiarová.

Nocľaháreň sa nachádza na Ulici Dr. Herza s prístupom z Olbrachtovej ulice. Jej kapacita je 15 miest, z toho desať miest pre mužov a päť pre ženy. Priemerná obsadenosť je podľa hovorkyne 95 percent. V prevádzke je denne od 1. septembra do 30. apríla v čase od 19:00 do 7:00. „Prevádzková doba sa pri zhoršení poveternostných podmienok predlžuje od 16:00 do 08:30,“ zakončila.

Pripomeňte si krásu vianočnej výzdoby Lučenca v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Predvianočná nálada v uliciach večerného Lučenca
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM