Boris Macko Samospráva

Nový investor vytvorí v Lučenci desiatky miest. Ako by mohol poslúžiť mestu?

Lučenecký priemyselný park je už prakticky zaplnený. Poslednú voľnú plochu obsadí investor z Košíc. A samospráva už plánuje, ako využije jeho služby!

Ilustračný obrázok k článku Nový investor vytvorí v Lučenci desiatky miest. Ako by mohol poslúžiť mestu?
Foto: Boris Macko

O tom, že firma z Košíc plánuje v lučeneckom priemyselnom parku výrobu asfaltových zmesí, sme už písali. Na tento účel postaví obaľovačku, ktorá má priniesť 30 nových pracovných miest. Obsadí tak zatiaľ poslednú voľnú plochu s rozlohou vyše 1,7 hektára.

„Investor chce obaľovačku vybudovať do konca roka 2017 a s výrobou začať v roku 2018. Máme tak zaplnené aj posledné miesto v priemyselnom parku,“ argumentovala primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

No kým v septembri poslanci odsúhlasili zámer, pred niekoľkými dňami odobrili dlhodobý prenájom na 30 rokov pre firmu Cesty SK. Nájom predstavuje sumu 0,07 eur za m2 na rok. Mesto však má aj ďalšie plány. Chce prepojiť priemyselný park s Fiľakovskou cestou. Preto plánuje osloviť nového investora, ktorý by na ňu hneď mohol poskytnúť nový asfalt. Tento zámer je dôležitý aj kvôli tomu, aby ťažké nákladné autá nechodili cez centrum Lučenca, ale mohli sa rovno napojiť na výpadovku.

Pozrite si vo fotogalérii miesto v priemyselnom parku, ktoré zaplní nový investor!

Posledné miesto v priemyselnom parku zaplní firma Cesty SK
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM