Jakub Forgács Správy

Nový kandidát na župana: Do boja vyráža člen KDH, svojho šéfa však neinformoval!

Ďalším, v poradí už piatym kandidátom na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) je niekdajší poslanec BBSK za KDH Ondrej Binder. Pre svoju kandidatúru zozbieral spolu so svojimi aktivistami viac ako 2800 podpisov. Svoju kandidátku už doručil aj na samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku Nový kandidát na župana: Do boja vyráža člen KDH, svojho šéfa však neinformoval!
Zdroj: Dnes24.sk

Predsedu Krajskej rady KDH o tom neinformoval

Podpredseda Krajskej rady KDH v Banskej Bystrici, poverený vykonávaním právomoci predsedu Krajskej rady KDH Peter Lačný k zámeru Bindera kandidovať na funkciu predsedu BBSK uviedol, že sa o tom dozvedel iba včera z tlače. „S Ondrejom Binderom som sa stretol túto nedeľu a o tomto zámere ma vôbec neinformoval,“ uviedol dnes Lačný.

Binder sa podľa neho v lete 2013 zriekol všetkých funkcií v KDH z osobných dôvodov. „Kandidovať na funkciu predsedu samosprávneho kraja je veľký záväzok a zodpovednosť. Predpokladá osobnú a odbornú pripravenosť. Predpokladá, že si bude v otvorenej súťaži oponenta vážiť. Tento základný predpoklad bol však vážne spochybnený už spôsobom, akým svoju kandidatúru oznámil. Ako člen KDH i ako slušný človek mal tento svoj krok vopred s nami konzultovať,“ uviedol ďalej Lačný.

Ich podporu má Maňka

Krajská rada vyslovila 2/3 hlasovaním podporu súčasnému predsedovi BBSK Vladimírovi Maňkovi s prihliadnutím na štvorročné výsledky práce, ako aj spoluprácu s poslancami bez rozdielu politickej príslušnosti. „Pevne verím, že pán Binder si plne uvedomuje dopady svojho konania na celu stranu, na jej jednotlivých členov i na neho samého. Nakoniec len on rozhodne, či po 23 rokoch pôsobenia v KDH ostane jeho súčasťou,“ dodal poverený krajský predseda KDH na záver.

Ako kandidáti na predsedu BBSK sú doposiaľ známi aj Vladimír Maňka, Ľudovít Kaník, Karol Konárik ml. a Marián Kotleba.

Foto: KDH

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM