Michaela Mozolányová Rôzne

Nový rebríček top škôl: Ktoré z Lučenca sa umiestnili najvyššie?

Inštitút INEKO zverejnil aktuálne rebríčky základných a stredných škôl po doplnení výsledkov Testovania 9 a maturít za uplynulý školský rok. Ktoré zo škôl v Lučenci sa v nich umiestnili najvyššie?

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček top škôl: Ktoré z Lučenca sa umiestnili najvyššie?
Zdroj: TASR

V TOP 30 uvedených rebríčkov portálu Ineko.sk sa v rámci celého Slovenska medzi základnými školami, gymnáziami a ani strednými odbornými školami nenachádza žiadna z lučeneckých škôl. Preto sme sa bližšie pozreli na prvé tridsiatky škôl Banskobystric­kého kraja.

Základné školy

V rámci Banskobystrického kraja sa medzi základným školami spomedzi tých lučeneckých najvyššie umiestnila ZŠ Rúbanisko II a to na 17 mieste a ZŠ Haličská cesta 8 patrí 23. priečka.

Gymnáziá

Spomedzi gymnázií je najvyššie Gymnázium B. S. Timravy (3. miesto) a na 22. mieste je Gymnázium Nám. padlých hrdinov vo Fiľakove.

Stredné odborné školy

V rámci stredných odborných škôl sa najvyššie umiestnila Obchodná akadémia na 3. mieste, Stredná zdravot. škola (9.miesto) a potom nasleduje Pedagogická a sociálna akadémia (12. miesto). SPŠ stavebná O.W. v Lučenci sa umiestnila na 26. mieste.

Kľúčovým ukazovateľom pri hodnotení základných škôl sú výsledky z Testovania 9 a mimoriadne výsledky žiakov. Pri gymnáziách a SOŠ ide o externú časť a písomnú formu internej časti maturít, mimoriadne výsledky žiakov a nezamestnanosť absolventov. Inštitút Ineko použil pri zostavovaní rebríčkov údaje z rokov 2011 až 2014 – novšie údaje majú vyššou váhou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM