Rôzne

O titul Železný hasič Novohradu zabojujú požiarnici po tretíkrát

Približne 40 členov profesionálnych i dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) zo Slovenska a Maďarska zabojuje v o titul Železný hasič Novohradu

Ilustračný obrázok k článku O titul Železný hasič Novohradu zabojujú požiarnici po tretíkrát
7
Galéria
Zdroj: TASR

Približne 40 členov profesionálnych i dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) zo Slovenska a Maďarska zabojuje v sobotu 6. októbra vo Fiľakove v Lučeneckom okrese o titul Železný hasič Novohradu.

Podľa slov Mariana Mesiarika, predsedu DHZ mesta Fiľakovo, ktorý podujatie organizuje, ide o prvú a zatiaľ jedinú takúto súťaž v regióne Novohrad.

„Železný hasič Novohradu je mimoriadne náročná súťaž, ktorá simuluje zásahovú činnosť hasičov. Podujatie sa uskutoční na Fiľakovskom hrade a v tejto súvislosti je zaujímavosťou, že zatiaľ takéto súťaže na podobnom mieste neboli organizované," priblížil Mesiarik.

Organizátori si pre súťažiacich pripravili dve disciplíny. „Prvou je prekážková dráha, kde hasiči prekonávajú náročné prekážky v zásahovom oblečení a s dýchacím prístrojom na chrbte. Druhou disciplínou je beh na hrad, kde musia prekonať náročný terén, aby sa dostali do cieľa," načrtol predseda fiľakovského DHZ.

Ilustračné foto, archív TASR

Železný hasič Novohradu 2016
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM