Jakub Forgács Rôzne

Obľúbené jazerá a nádrže v Banskobystrickom kraji? Týmto dali hygienici zelenú na kúpanie

Chcete si užiť vodné radovánky, ale na umelé kúpaliská vás to neláka? Potom si možno vyberiete zo zoznamu prírodných jazier a nádrží, ktorý odklepli hygienici.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené jazerá a nádrže v Banskobystrickom kraji? Týmto dali hygienici zelenú na kúpanie
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Hygienici si posvietili na prírodné vodné kúpaliská a prírodné vodné plochy na Slovensku. „V 26. týždni (ku dňu 29.6.2018) boli do prevádzky uvedené ďalšie umelé a prírodné kúpaliská. Pokračovali kontroly pripravenosti a odbery vzoriek na kúpaliskách, ktorých prevádzkovatelia požiadali o začiatok prevádzky a monitorovanie kvality vody na kúpanie na prírodných vodných plochách, ktoré majú neorganizovanú rekreáciu a sú bez prevádzkovateľa,“ uviedli odborníci z Úradu verejného zdravotníctva SR (UVZ SR).

„V 26. týždni je na základe odberov vzoriek vyhovujúca kvalita vody na kúpanie na 12 prírodných kúpaliskách a viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou,“ píšu ďalej hygienici.

My sme sa pozreli konkrétne na to, v ktorých jazerách a nádržiach v Banskobystrickom kraji sa môžete bezpečne okúpať. Toto je ich zoznam:

  • Prírodné kúpaliská (s organizovanou rekreáciou): Teplý vrch – Pláž Drieňok, Teplý vrch – Pláž ORMET, Zelená voda – Kurinec, Ružiná pri obci Divín
  • Prírodné vodné plochy (s neorganizovanou rekreáciou): Počúvadlianske jazero, Veľké Kolpašské jazero, Veľké Richňavské jazero, Vindšachtské jazero, Krpáčovo – jazero, Ružiná pri obci Ružiná

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM