Ľubomíra Karmanová Správy

Obyvateľom lučeneckej ulice došla trpezlivosť: Ak mesto nebude ich problémy riešiť, zablokujú premávku!

Mohlo by sa zdať, že ide o celkom pokojnú uličku na okraji mesta. Obyvatelia tu, však, prežívajú peklo. Denne sa Puškinovou a Mocsáryho ulicou od tretej rána preženú desiatky nákladiakov, ktoré prichádzajú do priemyselného parku. Tento problém však nie je jediný.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľom lučeneckej ulice došla trpezlivosť: Ak mesto nebude ich problémy riešiť, zablokujú premávku!
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvateľom okrajovej časti mesta Lučenec v blízkosti priemyselného parku Juh už dochádza trpezlivosť. Úzkou uličkou, ktorá je už samý výmoľ a sotva ňou vedľa seba prejdú dve osobné autá, sa denne preháňajú nákladné autá smerujúce von, aj do priemyselného parku. Podľa tunajších obyvateľov, kedysi to bývala kľudná obytná zóna, kde sa deti hrávali priamo na ceste. Dnes majú pocit, že bývajú na diaľnici.

„Opakovane sme žiadali mesto v súčinnosti s políciou, aby sa riešila situácia ohľadom zníženia rýchlosti na ulici Mocsáryho. Spísali sme už aj petíciu. Situácia je neúnosná. Na čo čakáme? Kým sa stane nejaká tragédia? Deti chodia do školy, je tu veľa starých ľudí, keďže je tu domov dôchodcov a chodníky čo urobili (len na jednej strane) nespĺňajú svoju funkciu,“ myslí si Jana Strapková.

Podľa tunajších obyvateľov, mesto sa dostatočne ich problémami nezaoberá a tak založili občianske združenie a dúfajú, že ich konečne kompetentní začnú brať vážne. Predseda OZ Lučenec – JUH Jozef Spurný, požiadal o vypočutie na zasadnutí komisie životného prostredia, aj na zasadnutí Mestského zastupiteľstva.

Zastavíme premávku

Problémy obyvateľov, ktorých zastupuje kompetentným predniesol. „Na internete sme prešli všetky zápisnice zo zasadnutí zastupiteľstva, aj komisií. Je to možné, alebo nejaký škriatok pracuje pre mesto, aby to zmizlo? Zápisnica zo životného prostredia, kde sme boli aj my, tam nie je,“ ponosuje sa rozhorčený predseda.

Na mesto putoval aj oficiálny list, kde občianske združenie konkretizovalo 5 problémov, ktoré žiadajú vyriešiť. V prípade, že mesto bude aj naďalej tieto problémy ignorovať, obyvatelia sú ochotní pristúpiť aj k ráznejším opatreniam.

„Naše združenie sa uznieslo organizovať aj ďalšie podporné akcie, vrátane možného blokovania premávky na dotknutých komunikáciách,“ uviedol Spurný.

Mesto reaguje

Ako ďalej podotkol, o tomto krajnom riešení informoval aj radnicu. Obrátili sme sa na Mestský úrad so žiadosťou o stanovisko k tejto iniciatíve občanov. Do našej uzávierky sa, však, mesto k problematike nevyjadrilo.

Občianske združenie obdržalo vyjadrenie mesta prostredníctvom prednostu Igora Kornieta, v ktorom sa píše: „Predmetnú žiadosť bude oddelenie dopravy a životného prostredia predkladať na prejednanie do zasadnutia komisie dopravy a údržby MK v Lučenci. O výslednom stanovisku Vás budeme informovať.“

Situáciu budeme aj naďalej sledovať a o ďalšom postupe obyvateľov, ale aj mesta vás budeme informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM