Zuzana Ročeňová Rôzne

Odvážny bača Štefan: Útok medveďa sa odohrával pred jeho očami, šelmu odohnal palicou!

Pokojné chvíle z ničoho nič zrazu narušil desivý atak. Útok medveďa sa odohrával priamo pred očami baču Štefana (67). Ten sa v tej najvyhrotenejšej chvíli zachoval ako odvážny chlap. Odohnať šelmu mu pomohla obyčajná palica.

Ilustračný obrázok k článku Odvážny bača Štefan: Útok medveďa sa odohrával pred jeho očami, šelmu odohnal palicou!
Zdroj: TASR

Poriadna guráž a odvaha mu veru nechýbala! Bača sa musel popasovať s hrozivým útokom medveďa na stádo oviec. V tej najdramatickejšej chvíli si však dokázal Štefan (67) zachovať chladnú hlavu a nepodľahol panike. Medveďa sa mu tak napokon podarilo úspešne odohnať preč. Stačila mu na to jeho palica.

Odvážny bača Štefan (67) z Nižného Skálnika videl na vlastné oči brutálny útok medveďa na stádo. Dokázal však v správnu chvíľu správne zareagovať.

„Medveď sa zahryzol jednej ovci do zadného stehna. Začal som kričať, ale nereagoval. Zobral som bačovskú palicu a hodil som ju po ňom,“ opísal pre portál Pluska.sk hrozný zážitok Štefan. Keď medveďa palica trafila, ovcu pustil a ušiel do lesa.

„Až potom som si uvedomil, aké som mal šťastie, lebo mohol zaútočiť aj na mňa,“ dodal pre portál Štefan. Bača Štefan chová vzácne francúzske ovce, ktoré sú určené na odchov a hodnota jednej sa pohybuje okolo 500 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM