Krimi

Ohnivá dráma na železničnej trati: Počas jazdy začal horieť rušeň rýchlika s 200 cestujúcimi!

Na železničnej trati došlo k dramatickej udalosti. Za jazdy začal horieť rušeň rýchlika s približne 200 cestujúcimi. Súprava zostala stáť uprostred polí, približne 1,5 kilometra od najbližšieho obývaného miesta.

Ilustračný obrázok k článku Ohnivá dráma na železničnej trati: Počas jazdy začal horieť rušeň rýchlika s 200 cestujúcimi!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

K požiaru rušňa došlo v stredu po polnoci neďaleko obce Jesenské v okrese Rimavská Sobota. Ako informoval Marián Brádňan z Hasičského a záchranného zboru, rušeň bol súčasťou rýchlika, ktorý smeroval z Prešova do Bratislavy a viezol približne 200 cestujúcich.

„Za jazdy rušňovodič s pomocníkom zbadali, že ich štípu oči a následne sa z motorového priestoru začal valiť hustý dym. Vlak preto zastavili a rušeň ihneď opustili,“ uviedol Brádňan s tým, že súprava zostala stáť uprostred polí, približne 1,5 kilometra od najbližšieho obývaného miesta.

„Pre rozbahnený terén sme sa na miesto nevedeli dostať s technikou, takže naši hasiči tam prešli len s hasiacimi prístrojmi. Motorový priestor ochladili a požiar utlmili. Veliteľ zásahu potom nariadil odtiahnutie rušňa k najbližšiemu priecestiu, kde bol lepší prístup. Tam prebiehali hasiace práce približne tri hodiny, pričom v ranných hodinách sa rušeň vznietil ešte raz,“ načrtol Brádňan. Na mieste zasahovalo podľa jeho slov celkovo 16 hasičov z troch okresov so šiestimi kusmi techniky.

Ako ďalej uviedol, rušeň bol po ukončení zásahu odstavený v železničnej stanici Jesenské. „K príčine vzniku požiaru sa zatiaľ nedá vyjadriť, pretože v motorovom priestore vznikol taký žiar a teplota, že doň ešte doteraz nie je možný prístup,“ povedal Brádňan s tým, že za účelom zistenia príčiny bude vytvorená špeciálna skupina. Vyčíslená ešte podľa neho nie je ani celková výška škody.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM