Michaela Mozolányová Samospráva

Okresný úrad má na jednej adrese 19 miest: V Lučenci sídli stále na dvoch!

Jeden z cieľov reformy štátnej správy ESO - aby boli úrady v jednej budove - sa podaril zatiaľ v 19 okresných mestách. Na dvoch adresách fungujú okresné úrady v ďalších 17 mestách.

Vo zvyšných okresoch sa budú jednotlivé odbory z viacerých adries sťahovať postupne. Od 1. októbra vzniklo 72 okresných úradov, ktoré nahradili doterajšie obvodné úrady. Pod okresné úrady sa vo forme odborov integrovali bývalé špecializované obvodné úrady.

V Lučenci na dvoch adresách

Ako informuje ministerstvo vnútra na svojej webstránke, na dvoch adresách sídlia okresné úrady v mestách Lučenec, Trnava, Galanta, Skalica, Bánovce na Bebravou, Považská Bystrica, Partizánske, Topoľčany, Dolný Kubín, Nitra, Revúca, Stará Ľubovňa, Vranov nad Topľou, Levoča, Košice – okolie, Michalovce a Sobrance. To, že všetky štátne úrady v okrese nebudú pod jednou strechou naraz, priznalo ministerstvo ešte pred októbrovým vznikom okresných úradov. „V mestách bez dostatočných či vyhovujúcich kapacít zostali integrované úrady vo svojich vlastných priestoroch,“ uviedla ešte v septembri Dana Pohlodová z komunikačného odboru.

Podstatná adresa

Rezort vnútra upozorňuje, že pre občana v budúcnosti nemá byť podstatné sídlo okresného úradu, ale klientskeho centra. Tam by si mal človek vybaviť jednoduché veci na počkanie a zložitejšie budú v réžii štátnej správy tak, aby občan už nemusel chodiť inde. Prvé klientské centrá chcú otvárať začiatkom budúceho roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM