Michaela Mozolányová Kultúra

Október v Lučenci v znamení jazzu: Netradičný flek, kvalitní interpreti

Mestská tržnica sa na dva dni opäť premení na prestížny jazzový klub naplnený kvalitnou jazzovou hudbou na medzinárodnej úrovni. Dva večery prinesú do Lučenca špičkové hudobné formácie, z ktorých niektoré účinkujú aj na legendárnych Bratislavských Jazzových Dňoch v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Október v Lučenci v znamení jazzu: Netradičný flek, kvalitní interpreti
Zdroj: TASR

Október sa v Lučenci opäť ponesie v znamení jazzu. Prestížne podujatie Jazzový jesenný dvojvečer bude prebiehať na trochu netradičnom mieste, v mestskej tržnici v Lučenci. „Snahou organizátorov je využívať priestory Mestskej tržnice aj na iné podujatia s vysokým kultúrno- spoločenským presahom. Aj takýmto spôsobom zviditeľňovať tržnicu a vytvoriť z nej miesto stretnutí občanov nielen pri tradičných trhoch, ale aj pri kultúrnych podujatiach rôzneho druhu," povedal nám Stanislav Spišiak ml., spoluorganizá­tor akcie.

Jazzové lístie malo v roku 2013 premiéru a hneď aj vynikajúce ohlasy. „Aj v roku 2014 sme siahli po domácej, ale aj zahraničnej špičke, pričom niektorí interpreti sa v daný víkend predstavia aj na Jazzových dňoch v Bratislave a Košiciach,“ doplnil Spišiak.

Na dva večery 23 a 24. októbra sa Mestská tržnica zmení na kvalitný jazzový klub s medzinárodným hudobným obsadením, komfortným sedením, barom s bohatým sortimentom nápojov a to všetko korunované špičkovou zvukovou a svetelnou technikou.

Dramaturgia podujatia sľubuje množstvo nevšedných umeleckých zážitkov. Tešiť sa môžete na kvalitný medzinárodný program počas ktorého vystúpia:

  • RUGERRO ROBIN TRIO (Taliansko)
  • MICHAL ŽÁČEK & BAND (Česká republika)
  • KAVORKA (Írsko)
  • DAVID HODEK PROJEKT (Slovensko)
  • ŠANI SÁSI Projekt (Slovensko)
  • GERÓ JAZZ BAND (Slovensko)

Permanentka na toto podujatie na obidva dni vás výjde na 17 eur v predpredaji a v deň koncertu 25 eur. Vstupenka na jeden deň sa bude dať zakúpiť len v daný deň pred koncertom a to len v prípade, že nebudú vypredané všetky permanentky. Cena jednodňovej vstupenky je 13 eur.

Foto: ilustračné

Jazzové lístie plagát
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM