Komunálne voľby

Ondrej Lunter má nového spojenca: V boji o kreslo župana BBSK získal podporu ďalšej strany

Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter s politickou stranou zároveň podpísali aj memorandum o podpore. Aké je jeho znenie?

Ilustračný obrázok k článku Ondrej Lunter má nového spojenca: V boji o kreslo župana BBSK získal podporu ďalšej strany
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Na tlačovom brífingu v Rimavskej Sobote v piatok strana Aliancia vyjadrila podporu nezávislému kandidátovi na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrejovi Lunterovi. Pridala sa tak k stranám SaS, KDH, Progresívne Slovensko, SPOLU a OKS, ktoré tak urobili v uplynulom týždni. Okruh Lunterových podporovateľov sa tak opäť rozrástol o ďalšiu stranu.

Spoločné memorandum

Ondrej Lunter a zástupcovia strany Aliancia pred verejnosť predstúpili so spoločným Memorandom o podpore kandidáta na predsedu BBSK. „Veľmi si vážim, ako sme spolupracovali a čo sme preto mohli dokázať v tomto volebnom období. S veľkým potešením konštatujem, že sme sa za celý čas neocitli vo fatálnom spore (…). Vždy sme dokázali nájsť také riešenia, aby veci fungovali. Pre celý kraj, aj pre tú jeho časť, ktorú prevažne zastupujú poslanci hlásiaci sa k strane Aliancia,“ otvoril tlačový brífing Ondrej Lunter.

Kandidát na župana ešte zhrnul, že je pre neho dôležité, aby sa kraj rozvíjal vo všetkých regiónoch aj naďalej. S rozvojom kraja a s rozvojom jeho všetkých regiónov sa logicky zvýši životná úroveň jeho obyvateľov, na ktorých sa dlhé roky zabúdalo.

„Podpora strany Aliancia je prvým krokom k tomu, aby sme išli ďalej… a aby veci fungovali aj na juhu nášho kraja v oblasti dopravy, dopravnej infraštruktúry, školstva, sociálnych služieb, ale aj príjmov z turistického ruchu napríklad,“ dodal Ondrej Lunter.

Poslanec aj primátor

Priamo na tlačovom brífingu vyjadril svoju podporu kandidátovi na župana aj poslanec Zastupiteľstva BBSK Peter Juhász – „Vysoko si vážim našu doterajšiu spoluprácu s Ondrejom Lunterom. Naša spolupráca v zastupiteľstve je príkladom toho, že kde je vôľa, tam je cesta. Príkladom toho je množstvo projektov v našom regióne, ktoré sa nám podarilo v tomto období zrealizovať.“

„Verím, že schopnosti Ondreja, ktoré preukázal už doterajšou prácou sú práve to, čo v kraji potrebujeme. Oceňujem jeho nasadenie v témach regionálneho rozvoja, vďaka ktorým sa aj náš región rozvíja a potrebuje sa rozvíjať aj ďalej,“ dodal Attila Agócs, primátor Fiľakova a poslanec Zastupiteľstva BBSK.

Znenie Memorandum o podpore kandidáta na predsedu BBSK medzi Ondrejom Lunterom a politickou stranou Aliancia nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Objektívom: Ondrej Lunter ide do volieb so značnou podporou
5
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM