Tlačové správy

Opäť prichádza v noci: Zájsť až za hranice svojich síl môžete na prekážkovom behu Night Vision

Prekážkové behy rastú na popularite. Stále viac a viac ľudí ich vyhľadáva na základe pestrosti prekážok i unikátnosti prostredia. A v našom regióne sa znova môžete tešiť na jeden z nich. Zaujímavý je hlavne tým, že sa behá za tmy!

Ilustračný obrázok k článku Opäť prichádza v noci: Zájsť až za hranice svojich síl môžete na prekážkovom behu Night Vision
Zdroj: Epic Race

Night Vision je v podstate novinkou medzi prekážkovými behmi na Slovensku, ako ľudia minulý rok vnímali a brali to, že zrazu sa budú musieť popasovať s prekážkamia za tmy? Na čo všetko ste museli kvôli ich bezpečnosti myslieť?

Súťaž Night Vision sa ľuďom veľmi páčila. Bol to prvý nočný prekážkový beh v Európe. Súťažiaci sa naň dostatočne pripravili, na naše prekvapenie každý si vzal na čelo lampu, ktorá im pomáhala v behu, keďže jediné svetlo v teréne bol svit mesiaca. Terén sme vybrali tak, aby bol bezpečný na nočný beh, bez jám a kameňov. No napriek tomu bol beh náročný.

Tento rok ste sériu Epic Race rozšírili…

Tento rok sme pridali ďalšiu súťaž – Mountain Fight, ktorou sme posunuli úroveň Epic Race na vyšší level. Tento beh hodnotíme ako najnáročnejší, pretože okrem 22 prekážok museli súťažiaci zvládnuť tiež beh do kopca. Bola to 5 km dlhá trať s extrémnym 270-metrovým prevýšením. Cieľ bol na vrchu hory, kde súťažiach čakal okrem medaily, skvelého pocitu, že zvládli náročný terén, tiež krásny výhľad na Žilinu a okolité hory.

Ako ste spokojní s doterajšou účasťou a čo by ste ešte radi vylepšili do budúceho ročníka?

Boli by sme radi, keby je viac súťažiacich, ale účasť pomaly rastie. Otvorili sme druhý ročník, tak že ešte veľa ľudí o nás nevie. Veríme, že účasť bude stále rásť a ten, kto to skúsi na našej súťaži, si nenechá ujsť naše ďalšie akcie.

Aby popularita a záujem rástli, stále treba vylepšovať. Môžu sa súťažiaci tešiť na nejaké inovácie?

Samozrejme, snažíme sa stále všetko vylepšovať. Máme nový registračný systém a neustále renovujeme webovú stránku, aby bola užívateľsky priateľná. Všetky čerstvé aktuality nájdete na našej FB stránke.

NIGHT VISION 20.8.2016 Kokava Línia

A čo konkrétne nové bude na trati vrámci Night Vision?

Predsa prekážky :) Navyše vysvietené. Máme aj vlastného trénera Patrika Bednárika, ktorí sa stará o rozcvičku a trestné cviky pri nesplnení prekážok. Sme inovatívny tím, takže budeme neustále všetko obnovovať. Na Night Vision bude 22 prekážok, náročná trať s kopcovitým terénom, ktorú bude ešte viac zťažovať tma.

Ľudia sa zväčša zúčastňujú vašich prekážkových behov z princípu – aby si niečo dokázali. Čo okrem toho môžu získať?

Napríklad aj cenu Elity, kde súťažiaci bojujú o finančné ceny. Spestrili sme tiež tombolové ceny a pripravili sme veľa nových prekážok, medzi ktorými boli tiež profesionálne crossfitové prekážky od MCFitness. Pre každého účastníka je tiež pripravená proteínová tyčinky, medaila a minerálka.

Viac na www.epicrace.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Epica race vol.2
4
Galéria
Zdroj: Epic Race
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM