Krimi Správy

Opité hlavy a rýchlosť: Polícia počas kontrol odhalila 280 priestupkov!

Osobitná kontrola prebiehala v celom Banskobystrickom kraji a jej cieľom bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu všetkých okresov a pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky a vývoj dopravnej nehodovosti.

Ilustračný obrázok k článku Opité hlavy a rýchlosť: Polícia počas kontrol odhalila 280 priestupkov!
Zdroj: TASR

Počas policajnej akcie, ktorá sa konala v sobotu (18. 8. ) v čase od 16.00 do 20.00 hodiny, policajti zistili 280 priestupkov. Osobitná kontrola prebiehala v celom Banskobystrickom kraji a jej cieľom bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu na teritóriu všetkých okresov a pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky a vývoj dopravnej nehodovosti.

Do celokrajskej kontroly sa zapojili okrem policajtov z dopravnej polície a poriadkovej polície aj policajti železničnej polície a hraničnej a cudzineckej polície, spolu 120 policajtov.

Jazdili opití

Policajti sa pri kontrole zamerali najmä na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, na požívanie alkoholu vodičmi pred jazdou a kontrolovali aj technický stav vozidiel.

„Každý týždeň zaznamenávame niekoľko vodičov, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu a nafúkajú viac ako 1 promile, alebo sa odmietnu podrobiť vyšetreniu na alkohol,“ informovala o výsledkoch akcie Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Za 33 týždeň sme zaevidovali v Banskobystrickom kraji 42 alkoholov, z toho u vodičov bolo 7 trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a 6 priestupkov a 29 cyklistov jazdilo na bicykli pod vplyvom alkoholu.

Aj počas osobitnej kontroly policajti zistili 7 alkoholov. Nafúkal 1 vodič nad 1 promile a 6 cyklisti. Najviac priestupkov bolo za rýchlosť – 149, pásy – 22, technický stav vozidla – 21 a jazda bez osvetlenia – 18, 8 vodiči nesprávne predchádzali a 4 vodiči telefonovali za volantom.

Aj napriek kontrolám, výzvam a upozorneniam na následky pri dopravných nehodách, ktoré sú zapríčinené najmä rýchlou jazdou, jazdou pod vplyvom alkoholu alebo jazdou v protismere pri nesprávnom predchádzaní, evidujeme v Banskobystrickom kraji za 7 mesiacov 813 dopravných nehôd, pri ktorých 9 osôb zraneniam podľahlo, 454 osôb sa zranilo z toho 89 ťažko.

Ilustračné foto, TASR

Policajné kontroly
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM