Rôzne

Otvorenie cyklosezóny bolo aj s majstrom sveta v jazde na velocipéde

Podujatie zorganizovalo mesto Lučenec, oblastná organizácia cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie a Ipeľský turistický spolok pod záštitou mesta Balážske Ďarmoty.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie cyklosezóny bolo aj s majstrom sveta v jazde na velocipéde
8
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Na otvorenie cyklosezóny v Novohrade prišli v nedeľu do Lučenca okrem maďarských turistov, ktorých priviezol špeciálny turistický vlak z Balážskych Ďarmot (Balassagyarmat), aj Halápi Sándor – dvojnásobný majster sveta v jazde s velocipédom a majster Európy na bežeckom páse Hidvégi János. TASR o tom informoval hovorca Mestského úradu v Lučenci Andrej Barančok.

„Bohatý program pri nádrži Ľadove si návštevníci mohli vychutnať aj vďaka cestnému turistickému vláčiku, ktorý premával priebežne z parkoviska na Športovej ulici až k vodnej nádrži a späť,“ uviedol Barančok.

Návštevníci, ktorí zavítali aj do centra mesta, si mohli pozrieť aj výstavu v Novohradskom múzeu a galérii, či výstavu bicyklov s názvom Na dvoch kolesách, ktorá je sprístupnená v synagóge. Popoludní bol otvorený aj Pamätný dom J. Szabóa pri mestskom parku.

Podujatie zorganizovalo mesto Lučenec, oblastná organizácia cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie a Ipeľský turistický spolok pod záštitou mesta Balážske Ďarmoty. Pri príležitosti vypravenia mimoriadneho vlaku z Maďarska odštartoval do Lučenca i športovo-zájazdový cyklistický tím.

Myšlienka obnoviť železničné spojenie medzi Balážskymi Ďarmotami a Lučencom vznikla z iniciatívy maďarskej mimovládnej organizácie.

Záštitu nad projektom prevzali obe samosprávy, ktoré vlani podpísali i memorandum o vzájomnej spolupráci na tomto projekte. Ďalší mimoriadny turistický vlak by mal byť v rámci tejto iniciatívy vypravený počas leta, tentokrát z Lučenca do Maďarska.

Prečítajte si aj:

Otvorenie cyklosezóny v Lučenci, 1. máj 2022
8
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM