Rôzne

Palócka Veľká Noc vo Fiľakove prinesie širokú škálu programov

Zhotovenie kraslíc rôznymi technikami, zdobenie medovníkov či výrobu šúpolienok si budú môcť vyskúšať návštevníci podujatia Palócka Veľká noc.

Ilustračný obrázok k článku Palócka Veľká Noc vo Fiľakove prinesie širokú škálu programov
Zdroj: TASR

Už 13. ročník podujatia sa koná v pondelok 2. apríla od 10.00 h na Fiľakovskom hrade v okrese Lučenec. TASR o ňom informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove Andrea Illés Kósik.

„Pre návštevníkov budú pripravené aj skúšky šikovnosti, maľovanie na tvár, dobový kolotoč, ale tiež jazda na koni či lukostrelecká súťaž. Na najmenších čaká rozprávkový kútik,“ konkretizovala riaditeľka.

Dodala, že podujatie bude sprevádzané ochutnávkou a svätením jedál, veľkonočnou oblievačkou a jarmokom v hradnom areáli i na Podhradskej ulici, ako aj tradičnou zabíjačkou vo dvore Maďarského spoločenského domu.

„V rámci kultúrneho programu vystúpi ľudová hudba Ďatelinka z Detvy, tanečný súbor Vasas z maďarského mesta Dunaújváros, ako aj hudobná kapela Csángálló z Budapešti. V programe bude účinkovať aj spevácka skupina Foncsik, detský folklórny súbor Jánošík a žiaci miestnych základných škôl,“ zakončila Illés Kósik.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM