Aktualizované Ľubomíra Karmanová Šport

Päť slovenských miest získalo 16 000 eur na rekreačné projekty: Ušlo sa aj Lučencu, pozrite na čo!

Program Pohoda za mestom poskytne piatim mestám podporu zaujímavých projektov. Príspevok získajú aj lučeneckí športovci. Na čo má poslúžiť?

Ilustračný obrázok k článku Päť slovenských miest získalo 16 000 eur na rekreačné projekty: Ušlo sa aj Lučencu, pozrite na čo!
Zdroj: Dnes24.sk

Program Pohoda za mestom, vyhlásila banskobystrická Nadácia Ekopolis. Spomedzi 39 žiadostí vybrali organizátori päť miest, ktorým pôjde spolu 16 000 eur na úpravu rekreačných priestorov.

Jedným z piatich úspešných projektov je zaujímavé podujatie, ktoré vymysleli Lučenskí športovci, s názvom Nordic walking nás spája.

„Od roku 2013 rastie počet priaznivcov a členov Nordic Walking klubu. Dobrovoľníckou prácou sa staráme o údržbu a čistotu trás, ktoré slúžia všetkým obyvateľom k rekreačno-športovým aktivitám. Sme vďační za finančnú podporu, ktorú využijeme na doplnenie vybavenia, skrášlenie vybranej lokality a organizáciu športového podujatia pre obyvateľov,“ konštatoval Štefan Lieskovský, predseda združenia Budúcnosť je zdravý život.

„Program Pohoda za mestom sa teší každým rokom väčšej popularite. Ľudia dobrovoľne prikladajú ruku k dielu, a spoločne tak pomáhajú vytvoriť priestor, ktorý im umožňuje rekreačné vyžitie vo svojom okolí,“ uviedla Hana Šimková, manažérka pre korporátne vzťahy Heineken Slovensko.

Foto: ilustračná

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM