Michaela Mozolányová Rôzne

Peter (50) prezradil svoju osvedčenú lokalitu: Roky z TOHTO miesta nosí koše húb!

Plný košík hríbov si opäť doniesol domov v týchto dňoch dlhoročný hubár Peter (50). Nazbieral ich na tradičnom mieste a aj tentoraz sa z hory vracal s parádnym úlovkom. Skalný hubár nám dokonca prezradil, kde sa toto ním osvedčené miesto nachádza.

Ilustračný obrázok k článku Peter (50) prezradil svoju osvedčenú lokalitu: Roky z TOHTO miesta nosí koše húb!
Zdroj: Dnes24.sk

Sezóna zbierania hríbov je v plnom prúde, vášniví hubári tak nelenia a vyrážajú do lesa. Medzi nich patrí aj pán Peter z Lučenca.

Terajšie teplé dni a vzápätí výdatný dážď urobili svoje a práve to Peter využil, nastavil budík na skorú rannú hodinu a vyrazil so svojimi známymi na hríby. „Na hríby chodím od detstva, vtedy som chodil do tejto hory s mojim dedkom. Stále sa vraciam na to isté miesto a vždy tu nájdem nejaký ten úlovok,“ prezradil Peter. Tentoraz mal podľa jeho slov štastie, v hore našiel dubáky, masliaky, suchohríby, bedle, kozáky ale aj kuriatka.

„Bedle skončia ako ináč – na panvici, kuriatka budú zas dobré do polievky. Dubáky dávame väčšinou sušiť a v zime ich pridávame napríklad do kapustince,“ povedal.

A kde sa tento ním obľúbený flek vlastne nachádza? Lokalitu Peter pred nami nedržal zbytočne v tajnosti. Jeho dlhoročné miesto je hora nad obcou Utekáč v okrese Poltár.

Foto: Peter B.

Hríby
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM