Lucia Lauková Správy

Po novom roku udrú mrazy: Sneženie už môže prísť aj do nížin

Silvestrovské oslavy budú na severe územia sledovať už s novým snehom. Inde si na bielu perinu budú musieť počkať.

Ilustračný obrázok k článku Po novom roku udrú mrazy: Sneženie už môže prísť aj do nížin
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Začiatok nového roka sľubuje poriadnu zimu. Ako sme vás informovali, v závere roka môžu nový sneh očakávať najmä na severe a východe Slovenska. V iných častiach sa budeme musieť uskromniť s oblačným počasím bez snehu. Ochladenie sa však podľa imeteo.sk črtá po novom roku a nástup do práce už budú sprevádzať mrazy.

„Počasie už čoskoro začne ovplyvňovať oklúzny front, ktorý ovplyvní počasie na väčšine územia, ale predovšetkým na severe a východe územia, kde do posledných hodín roku 2018 bude pomerne výrazne snežiť,“ uvádza portál.

Silvestrovské oslavy budú podľa imeteo.sk na severe a východe na čerstvom snehu a na horách severného Slovenska sa budú môcť brodiť až v 30 cm snehovej nádielky.

Zmena však má prísť v novom roku na celé naše územie. „Zo Škandinávie sa nad Pobaltie presunie tlaková níž, okolo ktorej do našej oblasti od severu prenikne arktický vzduch. Ochladenie je takmer isté,“ píše portál, s tým, že u nás treba na mnohých miestach v budúcom týždni rátať s celodennými mrazmi.

Snehu by sa mali dočkať aj na dolniakoch. „Nočné teploty pritom budú klesať aj na dvojciferné hodnoty. Okrem toho nás však čaká aj sneženie, ktoré môže zasiahnuť už aj nížiny,“ dodáva imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM