Kultúra

Počas dní mesta a Palóckych dní čaká na návštevníkov vyše 30 podujatí

Viac ako 30 podujatí čaká na obyvateľov i návštevníkov Fiľakova počas 28. ročníka Palóckych dní a dní mesta, ktoré sa konajú od 10. do 12. augusta na juhu okresu Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku Počas dní mesta a Palóckych dní čaká na návštevníkov vyše 30 podujatí
Zdroj: TASR

Organizátorom je fiľakovská samospráva a tamojšie mestské kultúrne stredisko (MsKS). „Program sa začne v piatok (10.8.) popoludní v mestskom parku programovým blokom Spoznajte nás, v rámci ktorého sa vyhodnotí výtvarná súťaž detí pod názvom Tradičné rómske remeslá. Návštevníkov čaká aj hudobno-tanečný program rómskych talentov a programový blok ukončí koncert speváka Nikolasa Takácsa,“ priblížila riaditeľka MsKS Andrea Illés Kósik. Počas prvého dňa sa uskutoční aj slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva a vernisáž výstavy Petra Kovácsa Garpa.

V sobotu (11.8.) predpoludním čaká na návštevníkov pouličné aj bábkové divadlo, jazda kočom, ručne poháňaný kolotoč, drevené hračky, nafukovací hrad a ďalšie atrakcie.

„Popoludní dostanú priestor miestne hudobné formácie a tanečné skupiny. Medzitým Hradné múzeum vo Fiľakove pozve návštevníkov na komentovanú prehliadku protileteckých úkrytov z obdobia druhej svetovej vojny,“ uviedla riaditeľka a dodala, že milovníci vín môžu navštíviť sprievodný program Otvorené pivnice a priaznivci hudby zase večerné koncerty.

Nedeľa (12.8.) sa začne slávnostnými svätými omšami v slovenskom i maďarskom jazyku, ktoré budú spojené s procesiou. „Popoludní môžu fanúšikovia držať palce domácim futbalistom klubu FTC na majstrovskom zápase tretej ligy s Poltárom. Nedeľu aj celý program ukončí opereta s orchestrálnym sprievodom pod názvom Čardášová princezná na hradnom nádvorí,“ uzavrela Illés Kósik.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM