Správy

Počas noci majú byť najsilnejšie mrazy tejto zimy, v lučeneckom okrese do -24 °C

Túto noc poriadne prikúrte! Meteorológovia očakávajú počas nasledujúcej noci pre lokality do 1000 metrov nad morom najsilnejšie mrazy tejto zimy.

Ilustračný obrázok k článku Počas noci majú byť najsilnejšie mrazy tejto zimy, v lučeneckom okrese do -24 °C
Zdroj: TASR

Teplota vzduchu môže na severe Slovenska klesnúť až na –28 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu 1. a 2. stupňa. Tá potrvá od stredy 20.00 h do štvrtka (1.3.) 09.00 h.

Na západnom a v južnej časti východného Slovenska platí výstraha 1. stupňa. Meteorológovia tu očakávajú miestami mráz –15 až –19 stupňov Celzia.

Pre stredné Slovensko vrátane okresu Lučenec a severnú časť východného Slovenska platí výstraha 2. stupňa. Teplota vzduchu tu totiž na niektorých miestach môže v noci klesnúť na –20 až –28 stupňov Celzia.

„Druhý stupeň výstrahy platí pre lučenecký okres od 28. februára 20:00 do 1. marca 09:00 hodiny. Ojedinele sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –20 do –24 °C,“ informuje na web stránke SHMÚ.

Zo štvrtku na piatok by mal byť „iba“ prvý stupeň výstrahy s očakávanou teplotou do –17 °C. Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká.

SHMÚ zároveň vydal v okrese Sobrance výstrahu pred ľadovou povodňou. Na severe stredného a východného Slovenska upozorňujú meteorológovia na tvorbu snehových jazykov a závejov.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM