Aktualizované Jakub Forgács Správy

Počasie môže v Banskobystrickom kraji riadne vyvádzať: TIETO okresy čelia výstrahám

Meteorológovia varujú pred vysokými teplotami, búrkami i povodňami. Výčiny počasia môžu zasiahnuť aj Banskobystrický kraj.

Ilustračný obrázok k článku Počasie môže v Banskobystrickom kraji riadne vyvádzať: TIETO okresy čelia výstrahám
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Slovensko môžu v piatok miestami zasiahnuť búrky s krúpami. Východné a juh stredného Slovenska potrápia horúčavy. Hrozí aj riziko prívalových povodní. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy druhého a prvého stupňa.

Vysoké teploty očakávajú meteorológovia aj v okresoch Banskobystrického kraja. Teplota sa tam môže ojedinele vyšplhať až na 34 stupňov Celzia. Výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami sú vydané od 13.00 do 18.00 hod. pre okresy Lučenec, Poltár, Revúca a Rimavská Sobota.

Búrky s krúpami sa najmä popoludní a večer môžu vyskytnúť v okresoch Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Kurpina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Zvolen, Žiar nad Hronom, kde od poludnia do 21.00 hod. platí výstraha prvého stupňa.

Ďalšie aktuálne správy

„S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny zrážok dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu,“ varuje SHMÚ. Pri búrkach je možný aj prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch. Dôjsť môže aj k stekaniu vody zo svahov či k zatápaniu pivníc a podchodov.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery ničivej spúšte po tornáde v Česku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Tornádo v Česku na Južnej Morave
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM