Michaela Mozolányová Rôzne

Počasie v Lučenci: Len nedávno horúčavy... a teraz mráz!

Leto sa oficiálne skončilo len v nedeľu a už tu máme prvé prejavy chladnejšieho počasia. Piatkové ráno by mali v okrese Lučenec sprevádzať prízemné mrazy.

Ilustračný obrázok k článku Počasie v Lučenci: Len nedávno horúčavy... a teraz mráz!
Foto: Zuzana Jakubičková

Počasie si z nás v posledných týždňoch robí dobrý deň. V našom okrese to v niektoré dni nevyzeralo ako v septembri, ale skôr ako v apríli. Vyššie teploty sa striedali s tými nižšími, svietilo slnko, inokedy mrholilo či pršalo. Niekedy sa toto všetko dialo aj v jeden deň. Zajtra ráno by nás podľa predpovedí mal privítať prízemný mráz.

Výstraha pred prízemným mrazom

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre viacero okresov Slovenska výstrahu pred prízemným mrazom. Výstraha prvého stupňa platí aj pre okres Lučenec. V piatok by malo prituhnúť v čase od 3.00 hodiny do 7.00 hodiny. „V okrese Lučenec sa vo výške 5 cm nad povrchom ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu 0 až –2 °C,“ uviedol SHMÚ vo svojej výstrahe pre náš okres. Ako ďalej informovali pracovníci Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu, takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM