Erik Bojničan Krimi

Podozriví sa predstavili ako policajti: Dôverčivú dôchodkyňu (75) okradli o pekný balík peňazí!

Falošní policajti podľa mužov zákona zazvonili v dedine v lučeneckom okrese pri dverách a dôverčivú ženu (75) okradli o peniaze. Policajti apelujú na príbuzných, aby seniorom dohovorili!

Ilustračný obrázok k článku Podozriví sa predstavili ako policajti: Dôverčivú dôchodkyňu (75) okradli o pekný balík peňazí!
Zdroj: TASR

Polícia v Lovinobani podľa slov hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Márie Faltániovej začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Doposiaľ neznámi páchatelia podľa hovorkyne v utorok (2.2.) okolo 17.30 hodine, prišli v obci Budiná k rodinnému domu poškodenej 75-ročnej dôchodkyni.

„Predstavili sa ako policajti a pod zámienkou, že jej vnuk nedaním prednosti v jazde spôsobil dopravnú nehodu pred obcou Halič, teraz musí zaplatiť škodu, inak mu zadržia vodičský preukaz. Takýmto spôsobom od poškodenej vylákali 450 eur a odišli,“ vysvetľuje Faltániová.

Podľa popisu mužov zákona jeden z páchateľov bol nižšej, silnejšej postavy vo veku približne 35 rokov, mal oblečené tmavé nohavice, tmavú bundu a zelenú reflexnú vestu a na hlave mal čiernu šiltovku. Druhý páchateľ bol podľa policajtov vysoký, štíhly a mal približne 40 rokov, oblečené mal tmavé nohavice, čiernu bundu a na hlave mal čiernu šiltovku.

„Žiadne označenie polície na sebe nemali. Po tom ako páchatelia odišli sa poškodená skontaktovala s vnukom. Až následne zistila, že ju podviedli, lebo vnuk žiadnu dopravnú nehodu nespôsobil. Prípad je v štádiu vyšetrovania,“ pokračuje hovorkyňa, podľa ktorej za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.

„Od začiatku tohto roka v Banskobystrickom kraji evidujeme už 5 takýchto prípadov, preto apelujeme na príbuzných všetkých seniorov, aby im dohovorili a vysvetlili ako majú postupovať keď majú telefonát ohľadom požičania peňazí, alebo prídu za nimi cudzie osoby,“ upozorňujú muži zákona, ktorí seniorom radia, aby peniaze nikdy nadali cudzej osobe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM