Michaela Mozolányová Rôzne

Pokus, ktorý upúta pozornosť: Lučenecká radnica chystá nový slovenský rekord!

Na Námestí republiky sa stretnú záujemci o vytvorenie v poradí už štvrtého slovenského rekordu. Pokus sa uskutoční počas Dní mesta Lučenec. Pozrite, o čo ide...

Ilustračný obrázok k článku Pokus, ktorý upúta pozornosť: Lučenecká radnica chystá nový slovenský rekord!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Samospráva mesta Lučenec opäť poľuje po slovenskom rekorde! Ako informoval Ján Šnúrik z mestského úradu v Lučenci, tentokrát sa organizátori rozhodli vytvoriť v poradí už štvrtý slovenský rekord.

„Pokus sa uskutoční počas Dní mesta Lučenec pod názvom Spoločne budujeme naše mesto. Dňa 22. augusta 2014 sa od 10.00 do 19.00 hod. na vyznačenom mieste na Námestí republiky stretnú záujemci o vytvorenie rekordu, kde z pripravených kociek, kužeľov a iných tvarov poskladajú maketu mesta a vytvoria tak nový Lučenec,“ povedal Ján Šnúrik.

Účastníci pokusu o rekord si môžu materiál na „výstavbu mesta“ pripraviť vopred. Vhodné sú kocky alebo iné tvary zhotovené z papiera, kartónu alebo krabičky od liekov, kozmetiky a podobne. „Môžu byť upravené, pomaľované, s otvormi na okná či dvere. Možnosťou je vytvoriť z rôznych materiálov a z čo najväčšieho množstva dielov najvyššiu budovu v meste alebo poukázať na to, čo v meste chýba,“ pokračoval Šnúrik.

Úlohou komisára slovenských rekordov bude v závere akcie, približne o 19:00 hodine spočítať jednotlivé diely, z ktorých sa mesto postaví. V čase od 19:25 a 19:30 hodine oznámi poverený komisár slovenských rekordov primátorke mesta Alexandre Pivkovej a obyvateľom mesta, z koľkých dielov bola maketa mesta Lučenec postavená. „Organizátori pokusu o slovenský rekord veria, že obyvatelia mesta správne pochopia ich snaženie a spoločne sa zapíšu do knihy rekordov,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM