Krimi

Polícia pri preberaní obálky zadržala podvodníka z Lučenca

Policajti v Šahách zadržali podozrivého 46-ročného muža z Lučenca, ktorý mal od 80-ročnej dôchodkyne prebrať peniaze v obálke.

Ilustračný obrázok k článku Polícia pri preberaní obálky zadržala podvodníka z Lučenca
Zdroj: TASR

Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, dôchodkyni zavolal neznámy muž, ktorý sa predstavil ako lekár a do telefónu jej povedal, že jej syn mal dopravnú nehodu a nemôže rozprávať, nakoľko má pohryznutý jazyk.

Nenaletela

Volajúci jej ďalej uviedol, že dievča, ktoré jej syn zrazil, môže zomrieť a z dôvodu, že nehodu neoznámia, pýtal 500 eur. „Počas rozhovoru volajúci sumu zvýšil na 5000 eur s tým, že sa ešte ozve. Žena po tomto telefonáte zavolala svojmu synovi a utvrdila sa v tom, že je v poriadku. Následne jej syn povedal, aby pristúpila na hru neznámeho volajúceho a peniaze mu prisľúbila. Na druhý deň neznámy muž zavolal a oznámil jej, že pre peniaze príde upravený chlap v okuliaroch a stačí, ak mu ich podá cez okno,“ povedala Bruchterová.

To už však syn dôchodkyne pripravil do obálky nastrihané papiere a kontaktoval políciu.

„V sobotu 28. októbra o 09.15 h hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru zo Šiah priamo pri preberaní obálky zadržala podozrivého muža z Lučenca. Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov polícia muža obvinila zo zločinu podvodu. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Levíc spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému hrozí za tento skutok trest odňatia slobody v trvaní od troch do desať rokov,“ ukončila nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM